Ημερίδα για το Τοπικό Πρόγραμμα CLLD/ LEADER 2014 – 2020 των Νήσων της Αττικής στην Αίγινα.


Με αφορμή την προσεχή έναρξη των ενεργειών υλοποίησης του Τοπικού Προγράμματος, μέσω των δημοσίου χαρακτήρα παρεμβάσεων και των ιδιωτικών επενδύσεων, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ξενοδοχείο Δανάη ημερίδα με στόχο την ενημέρωση των κατοίκων της Αίγινας. Άλλωστε σύμφωνα με το πρόγραμμα της ημερίδας: "Η αναπτυξιακή στρατηγική προσβλέπει στην ανάπτυξη της περιοχής του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής μέσω της ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων και των τοπικών ιδιαιτεροτήτων της κάθε νήσου."

Η ημερίδα στο ξενοδοχείο Δανάη, ξεκίνησε με τον χαιρετισμό από τον δήμαρχος Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρζη, προέδρου του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής και τον χαιρετισμό του δημάρχου Κυθήρων κυρίου Ευστράτιου Χαρχαλάκη, προέδρου της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος CLLD 2014 – 2020.

Ακολούθησε, σύμφωνα με το πρόγραμμα, η "Παρουσίαση Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής και του Σχεδίου Δράσης ανάπτυξης της τοπικής στρατηγικής, με εισηγητή τον κύριο Μαρίνης Μπερέτσος, διαχειριστή του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής και συντονιστής Τοπικού Προγράμματος CLLD 2014 - 2020.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης θέματα όπως: την "Παρουσίαση τοπικού προγράμματος Πολιτισμός και περιβάλλον Εν πλω", με εισηγήτρια την κυρία Χριστίνα Καλαθά, συνεργάτης του Δικτύου Συνεργασίας Δήμων ΠΕ Νήσων Αττικής, "Γαστρονομικές κοινότητες κι η ανάπτυξη στο πιάτο σας", με εισηγητή τον κύριο Γεώργιο Πίττα, μέλος του Δ.Σ. Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας και επικεφαλής του προγράμματος "Ελληνικό Πρωινό". Ακολούθησε η εισήγηση του κυρίου Κωνσταντίνου Καρμπέρη, συμβούλου Πολιτιστικής Ανάπτυξης με θέμα: "Καλές πρακτικές δικτύωσης πολιτιστικών φορέων". Τέλος,
παρουσιάστηκε η εισήγηση: "Ο αναπτυξιακός ρόλος του "Δικτύου" και η υποστήριξη των Δήμων, με εισηγητής τον κύριο Δημήτρη Μπογιατζή συνεργάτη Δικτύου Συνεργασίας Δήμων Π.Ε. Νήσων Αττικής, ενώ ακολούθησε συζήτηση με το κοινό.

Την εκδήλωση παρακολούθησε και χαιρέτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριο Κώστας Γεννίτσαρης, Γιώργος Μούρτζης και κάτοικοι τους νησιού που θέλησαν να ενημερωθούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png