Εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το έργο του ρέματος της Σκοτεινής.


Σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κύριο Παναγιώτη Χατζηπέρο εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για το τεχνικό έργο του ρέματος της Σκοτεινής, οι οποίες και θα έχουν διάρκεια για ένα μήνα. Κατά τη διάρκεια αυτού του μήνα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί το έργο. Ο κύριος Χατζηπέρος αναφέρει ότι" "Η απόφαση έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να δημοσιευθεί".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε την απόφαση που είχε λάβει το Δημοτικό Συμβούλιο για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, αφού σύντομα αναμένεται να επηρεάσουν την καθημερινότητα των κατοίκων του νησιού, που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση. Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αναφέρει ότι:

- Εγκρίνει τις πιο κάτω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις οι οποίες καθίστανται αναγκαίες για την εκτέλεση του τεχνικού έργου στην εκβολή του ρέματος της Σκοτεινής στο πλαίσιο αντιπλημμυρικής προστασίας ρεμάτων εντός των διοικητικών ορίων της πόλης της Αίγινας,  για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί για την ολοκλήρωσή του και πάντως όχι μεγαλύτερο του μήνα.

- Η διέλευση των βαρέων οχημάτων άνω των 5 τόνων θα πραγματοποιείται από την οδό Καποδιστρίου με κατεύθυνση προς Πέρδικα και εναλλακτικά στα Ι.Χ. και από την Λεωφόρο Τότη Χατζή καθώς στο σημείο του έργου θα δημιουργηθεί παράκαμψη χωρίς καμία ουσιώδη επέμβαση στη ζώνη του αιγιαλού που θα δίδει τη δυνατότητα στα Ι.Χ να κινηθούν προς Πέρδικα. Θα τοποθετηθεί κατάλληλη σήμανση και πληροφοριακές πινακίδες στην διασταύρωση της Τότη Χατζή με την Γυμναστηρίου (νοτιοδυτική γωνία γηπέδου) για τις υπό άνω ρυθμίσεις, όπου, μεταξύ άλλων, θα κατευθύνουν τα βαρέως τύπου οχήματα διαμέσου της Καποδιστρίου προς Πέρδικα, όπως επίσης και από Πέρδικα προς Αίγινα στην περιοχή Άγ. Βασίλειος, στην διασταύρωση με την οδό Καποδιστρίου. Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι έχει ζητηθεί η ενισχυμένη αστυνόμευση λόγω του μεγάλου φορτίου που δέχεται η Καποδιστρίου στο ύψος του ΕΠΑΛ και του Γυμνασίου για την ασφάλεια των μαθητών.

Επιστρέφοντας στο σημερινό Δελτίο Τύπου της Αντιπεριφέρειας, εκεί αναφέρονται τα ακόλουθα: "Το πράσινο φως άναψε για ένα σοβαρό έργο αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Σκοτεινή της Αίγινας. Συγκεκριμένα, εγκρίθηκαν οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής προκειμένου να εκτελεστούν οι εργασίες κατασκευής τεχνικού έργου στην εκβολή του Ρέματος Σκοτεινής στο πλαίσιο της αντιπλημμυρικής θωράκισης των ρεμάτων εντός των διοικητικών ορίων της Αίγινας. Η απόφαση έχει αποσταλεί στο Εθνικό Τυπογραφείο και αναμένεται να δημοσιευθεί έτσι ώστε να είναι άμεση εκτελεστή και να έχει ισχύ ένα μήνα.Η προτεινόμενη έγκριση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων είναι απαραίτητη προκειμένου να εκτελεστούν απρόσκοπτα και με ασφάλεια οι εργασίες κατασκευής του τεχνικού έργου. Με το έργο αυτό τριπλασιάζεται η διατομή της Γέφυρας, η οποία στο παρελθόν είχε δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα και είχαν κινδυνεύσει ανθρώπινες ζωές".
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png