Επίσκεψη Κώστα Γαβρόλγου στο Κυβερνείο. Η σημερινή κατάσταση του κτηρίου.


Το ιστορικό κτήριο του Κυβερνείου και άλλα καποδιστριακά κτήρια επισκέφθηκε ο Υπουργός Παιδείας κύριος Κώστας Γαβρόγλου κατά την τελευταία επίσκεψή του στην Αίγινα, με την ευκαιρία του εορτασμού για την άφιξη του Ιωάννη Καποδίστρια. Τον κύριο Γαβρόγλου συνόδεψε η βουλευτής τους ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ελένη Σταματάκη και η κυρία Προνόη Θεολογίδου από το Εφορευτικό Συμβούλιο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας.

Ο κύριος Γαβρόγλου ενημερώθηκε για την πορεία του έργου από τον επιβλέποντα μηχανικό και περιηγήθηκε τόσο στους εσωτερικούς, όσο και τους εξωτερικούς χώρους. Η εκτίμηση για την ημερομηνία της παράδοσης του έργου έχει αλλάξει και μετατεθεί τουλάχιστον 4-5 φορές από το 2013 που ξεκίνησε. Το έργο γνώρισε μεγάλες περιόδους στασιμότητας, με διάφορες αιτίες κάθε φορά και με πιο πρόσφατη τους ελέγχους σε εξωτερικό σημείο του κτηρίου από την αρχαιολογία. Κατά την μακρόχρονη πια, πορεία υλοποίηση του έργου, σχολιάστηκε συχνά στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην κοινωνία της Αίγινας, η σειρά των εργασιών και ο τρόπος που αυτές προγραμματίστηκαν, καθώς πρώτα τελείωσαν οι στατικές ενισχύσεις όπως τσιμεντενέματα, αρμολόγημα οι εσωτερικές επιχρίσεις και στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι η σκεπή ήταν έτοιμη να πέσει.
Με την ευκαιρία της επίσκεψης του υπουργού, η κάμερα του Aegina Portal κατέγραψε την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το κτήριο αυτή την περίοδο, όπου φαίνεται ότι έχουν ολοκληρωθεί και οι εγκαταστάσεις για την θέρμανση και τον κλιματισμό, τα ηλεκτρικά και μάλλον ελάχιστα μένουν να γίνουν πια στους εσωτερικούς χώρους.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Κώστα Γαβρόγλου στο Κυβερνείο εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png