Εκτός λειτουργίας, για άγνωστο χρονικό διάστημα, το λεωφορείο του Δήμου. Εξυπηρετούσε καθημερινά μαθητές και ηλικιωμένους κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών.


Τον αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό φιλοξένησε σήμερα το πρωί το ραδιόφωνο του Aegina Portal, καθώς το ζήτημα της βλάβης του μικρού λεωφορείου του Δήμου Αίγινας, που βρίσκεται εκτός λειτουργίας 22 ημέρες, τείνει να προκαλέσει και σοβαρό πρόβλημα ειδικά σε κατοίκους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές του νησιού όπως είναι οι Πόρτες. Όπως είχε γίνει γνωστό ήδη από την 1η Φεβρουαρίου, το λεωφορείο του Δήμου ακινητοποιήθηκε λόγω βλάβης στη μηχανή. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των τεχνικών του δήμου, πρόκειται για μία σοβαρή βλάβη. Ωστόσο το πρόβλημα που έχει ακινητοποιήσει το λεωφορείο για σχεδόν έναν μήνα και ενδεχομένως πολύ περισσότερο, είναι οι διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για την επισκευή του κι αυτό διότι αυτή η δαπάνη δεν εντάσσεται μέσα στις υποχρεωτικές δαπάνες, όπως εξήγησε ο κύριος Μαρμαρινός.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.





Κατά συνέπεια και αφού δεν υπάρχουν τα χρήματα, αυτό μπορεί να γίνει με την έγκριση του προϋπολογισμού του 2018 και στη συνέχεια αφού περάσει από Οικονομική Επιτροπή, Διαύγεια κτλ να επισκευαστεί. Αυτό σημαίνει επιπλέον έναν ή δύο μήνες ακινητοποίηση για το όχημα του δήμου, αν και αυτό δεν είναι μία επίσημη εκτίμηση. Όμως, η ακινητοποίηση ενός οχήματος που πρώτα από όλα εξυπηρετεί μαθητές αρκετών περιοχών του νησιού, αλλά και κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών, μεταφέροντάς τους στο κέντρο του νησιού για την αγορά φαρμάκων, ιατρικών εξετάσεων και όλα τα αναγκαία της καθημερινότητας, δημιουργεί ένα κοινωνικό πρόβλημα και συνθήκες αποκλεισμού. Με αυτό συμφωνεί και ο αντιδήμαρχος κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός, ο οποίος όταν εντόπισε το εύρος του προβλήματος επικοινώνησε με αρκετούς κατοίκους που εξυπηρετούσε το μικρό λεωφορείο για να τους ενημερώσει προσωπικά.

Σε σχετική ερώτηση του Aegina Portal για την εξεύρεση μίας προσωρινής λύσης, ο κύριος Μαρμαρινός τάχθηκε θετικά και δεν αποκλείεται το ζήτημα να έρθει σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ως θέμα ή να υπάρξει σχετική πρωτοβουλία από τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png