Μέχρι το τέλος Μαρτίου θα είναι έτοιμο το έργο της Σκοτεινής, είπε ο κ. Δημήτρης Μούρτζης. "Ποιας χρονιάς;" ρώτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι.


Στην χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήδη από την αρχή της συνεδρίασης, ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης έσπευσε να καθησυχάσει τόσο το Σώμα, όσο και τους κατοίκους της Αίγινας, ότι σύμφωνα με την διαβεβαίωση που έχει από τις  τεχνικές υπηρεσίες της Π.Ε. Νήσων, το έργο της εκβολής της Σκοτεινής θα είναι έτοιμο τέλος Μαρτίου, κάτι που σημαίνει ότι ο δρόμος θα παραδοθεί πριν το Πάσχα. Ωστόσο, δημοτικοί σύμβουλοι που έδειχναν να μην πιστεύουν ότι αυτό μπορεί να γίνει τόσο σύντομα (με τόσες αναβολές έχουν γίνει σε αυτό το έργο) ρώτησαν "ποιανού έτους;".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






"Να σας πω", απάντησε ο κύριος Μούρτζης, "ότι και να πείτε και ότι και να πούμε έχετε δίκιο. Είναι το τελευταίο έργο που γίνεται, ειλικρινά και πιστεύω ότι συμφωνεί το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου. Δεν είναι συμπεριφορές αυτές. Να φτιάχνουν μελέτες ερήμην του Δήμου; Να μην υπάρχει καμία, ούτε προγραμματική σύμβαση, ούτε τίποτα. Είναι ένα σοβαρό θέμα το οποίο πρέπει να μας απασχολήσει σαν δημοτικό συμβούλιο, σαν τοπική κοινωνία". Ο κύριος Μούρτζης εξήγησε ότι κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με την μεγάλη καθυστέρηση στο έργο του γηπέδου.

Τα προβλήματα που έχουν ανακύψει από την αναγκαία χρήση της Καποδιστρίου έκαναν κάποιους από τους δημοτικούς συμβούλους να εκφράσουν την αγωνία τους. Ο κύριος Κυριάκος Τρίμης εξέφρασε τον προβληματισμό του, για τις συνέπειες που θα είχε στην ασφάλεια, η διέλευση μεγάλου αριθμού οχημάτων κατά τις ημέρες του Πάσχα από έναν δρόμο με εμφανή προβλήματα. Παρέθεσε μάλιστα ένα πρόσφατο γεγονός, όταν όργανα του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας έκοψαν κλήσεις και πήραν πινακίδες έξω από το κτήριο του ΕΠΑΛ, σε παρκαρισμένα πάνω στο δρόμο οχήματα που εμπόδιζαν την κυκλοφορία.

Ωστόσο, εκτός από τα πρακτικά ζητήματα τέθηκαν και θέματα καθαρά αυτοδιοικητικού περιεχομένου, όπως ο προβληματισμός που εξέφρασε ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς για την απάντηση της Αποκεντρωμένης στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ειδικά για την διέλευση μικρού βάρους οχημάτων.

Όσο αφορά το τεχνικό μέρος του έργου, από αυτά που ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο από τον δήμαρχο κύριο Δημήτρη Μούρτζη και τα όσα γνώριζαν ήδη κάποιοι από τους Δημοτικούς Συμβούλους, έχει γίνει μία συμπληρωματική μελέτη καθώς θα πρέπει να γίνει εξυγίανση του εδάφους, καθώς στο έδαφος υπάρχει βούρκος. Τις τοποθετήσεις των συμβούλων για το ίδιο θέμα μπορείτε να δείτε αναλυτικά στην αρχή του πρώτου video εδώ.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png