Χωρίς εφαρμογή μέχρι σήμερα, οι αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την βελτίωση της ποιότητας ζωής κατοίκων και παραθεριστών.


Πρόκειται για μία απόφαση που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο το 2015 και επικαιροποιήθηκε πέρυσι, χωρίς ωστόσο να έχει εφαρμοστεί ποτέ. Αφορά σε ένα πακέτο προτάσεων της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Αίγινας. Την πρόταση είχε καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής ο κύριος Γιώργος Μούρτζης. Σήμερα, ένα μήνα πριν από το Πάσχα, που θα σημάνει ουσιαστικά, για πολλές επιχειρήσεις και το ξεκίνημα της τουριστικής περιόδου στην Αίγινα, είναι αναγκαίο να διευκρινιστεί η πρόθεση αν αυτές οι προτάσεις θα εφαρμοστούν. Οι προτάσεις είναι οι ακόλουθες:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.






Α. Έλεγχος Ηχορύπανσης. Αυτή προκαλείται από: 1. Οχήματα με ελεύθερες εξατμίσεις. 2. Από κακό εννοούμενο ανταγωνισμό μεταξύ των επιχειρήσεων αναψυχής. Προτεινόμενη Λύση. Για ένα χρονικό διάστημα 10 (δέκα) ημερών έλεγχος με ηχόμετρο και ταυτόχρονη ενημέρωση προς παρανομούντες για την συμμόρφωση και προσαρμογή τους.  Στη συνέχεια και στην περίπτωση μη συμμόρφωσης, εφαρμογή των διοικητικών κυρώσεων που προκύπτουν από το νόμο.

Β. Απελευθέρωση κοινόχρηστων χώρων από αντικείμενα και οχήματα. 1.  Εκκαθάριση και απελευθέρωση του διαδρόμου διέλευσης πεζών και ΑΜΕΑ και τήρηση της ελάχιστης απόστασης διέλευσης όπου προβλέπεται (παραλιακό μέτωπο και λοιποί οικισμοί του δήμου Αίγινας). 2. Άμεση εφαρμογή της απαγόρευσης της στάθμευσης στο πεζοδρόμιο του λιμανιού και των χώρων του λιμένος γενικά. 3. Απαγόρευση διέλευσης και στάθμευσης στην χερσαία ζώνη λιμένος (πλην του χώρου που έχει οριστεί για στάθμευση) μετά το πέρας των δρομολογίων, εφαρμόζοντας τις σχετικές αποφάσεις του λιμενικού ταμείου. 4. Εκκαθάριση της πλατείας Εθνεγερσίας και των πεζοδρομίων του ιστορικού κέντρου της Αίγινας από αντικείμενα καθώς και από παράνομα σταθμευμένα οχήματα. 5. Αφαίρεση απαγορευτικής  πινακίδας στην συμβολή Χ Λαδά και Σπ. Ρόδη προκειμένου να επαναλειτουργήσει ο χώρος στάθμευσης δικύκλων στην παλαιά ηλεκτρική. 6. Δημιουργία χώρου στάθμευσης δικύκλων από την εκκλησία της Παναγίτσας έως το περίπτερο «Κατρίδη» και έναντι αυτής έως τον χώρο των παραγωγών. 7. Απόσυρση εγκαταλελειμμένων δικύκλων από τον χώρο στάθμευσης αυτών έναντι των ταξί. Προτεινόμενη λύση: Ενημέρωση για ένα χρονικό διάστημα 10 (δέκα) ημερών των επιχειρηματιών οδηγών οχημάτων και κατοίκων.  Εκτύπωση ενημερωτικού σημειώματος με δαπάνη των μελών της επιτροπής τουρισμού. Μετά το πέρας των δέκα ημερών επιβολή διοικητικών κυρώσεων.

Γ. Ελεγχόμενη Στάθμευση Άμεση επαναλειτουργία του συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης με συμβολικό τίμημα κατ’ εφαρμογή της εγκεκριμένης μελέτης και της κανονιστικής απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.
Προτείνουμε ως ελεύθερους χώρους στάθμευσης 1. Χώρος έναντι των φυλακών
2. Χώρος έναντι Κολώνας (Πατριάρχου Γρηγορίου και Ν. Καζαντζάκη)
3. Σε συνεννόηση με το λιμεναρχείο και μετά τη λήξη των δρομολογίων ο χώρος από την είσοδο του λιμανιού μέχρι την πύλη πίσω από τα εκδοτήρια.
Δ. Κλείσιμο Παραλίας. Εφαρμογή του μέτρου του βραδινού κλεισίματος της παραλίας.
Ε. Καθαριότητα: Εντατικοποίηση της καθαριότητας ειδικά σε μέρη τουριστικού ενδιαφέροντος από το δήμο και το λιμενικό ταμείο

Το Δημοτικό Συμβούλιο είχε αποφασίσει σε εκείνη την συνεδρίαση της 19ης Απριλίου 2017 ομόφωνα, την δέσμη των προτάσεων της Τουριστικής Επιτροπής, σημειώνοντας μάλιστα στην απόφαση ότι: "Καθιστά επίκαιρες τις προτάσεις της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Δήμου Αίγινας οι οποίες αποβλέπουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και παραθεριστών της νήσου μας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Επιπλέον αναγνωρίζεται, κατά κοινή ομολογία, η ανάγκη λήψης μέτρων προς την κατεύθυνση βελτίωσης της εικόνας που παρουσιάζει σήμερα η ζώνη εμφάνισης της πόλης".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png