Ο ιατρός κ. Σωκράτης Δούκας εξηγεί γιατί ζήτησε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.



Το απόγευμα του Σαββάτου, λίγες ώρες μετά το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που έχει συγκλονίσει την Αίγινα, ο ιατρός και μέλος του δημοτικού συμβουλίου κύριος Σωκράτης Δούκας έστειλε αίτημα για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου με θέματα την υγεία, τις διακομιδές ασθενών και το ελικοδρόμιο. Σήμερα εξήγησε, μιλώντας στο Aegina Portal, για ποιους λόγους ζήτησε αυτή την συνεδρίαση.

"Μετά το προχθεσινό τραγικό συμβάν, που ένας άλλος συμπολίτης μας άφησε την τελευταία του πνοή, αυτήν την φορά στην άσφαλτο, περιμένοντας για πάνω από 45-50 λεπτά το ασθενοφόρο, ζήτησα με την ιδιότητά μου ως δημοτικός σύμβουλος της Αίγινας, έκτακτη σύγκλιση του δημοτικού συμβουλίου. Τα θέματα είναι η υγεία, οι διακομιδές ασθενών και το ελικοδρόμιο. Εξηγώ λοιπόν ότι ενώ αυτά τα θέματα έχουν συζητηθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, άλλες τόσες φορές έχουν μείνει στα αζήτητα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πλέον το θέμα της υγείας στην Αίγινα. Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τη προνοσοκομιακή βοήθεια και ιατρική, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε το θέμα του Κέντρου υγείας και όχι ερχόμενοι απέναντι στο Κέντρο Υγείας για να το ξεκαθαρίσω, αλλά θέλοντας να βοηθήσουμε αυτό το θεσμό. Δηλώνω και είμαι πολύ ξεκάθαρος σε αυτό ότι θέλω να είναι βοηθητικό στοιχείο και με την ιδιότητά μου σαν γιατρός, αλλά και ως δημοτικός σύμβουλος απέναντι στο Κέντρο Υγείας.
Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους εργαζόμενους στο Κέντρο Υγείας με τους συναδέλφους και με το υπόλοιπο προσωπικό. Παρόλα αυτά, όμως, πρέπει το σύστημα να λειτουργήσει. Άρα, ζητάω την σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να δοθούν απαντήσεις καταρχήν στα ερωτήματα που έχουν τεθεί πολλάκις στο παρελθόν, αλλά και επιτέλους η διοίκηση να αναλάβει τις ευθύνες της. Σε λίγο καιρό μπαίνουμε στην περίοδο του Πάσχα και στην συνέχεια στην καλοκαιρινή περίοδο. Τα περιστατικά αυτά δυστυχώς θα επαναληφθούν. Τα ατυχήματα υφίστανται και υπάρχουν. Το θέμα είναι πως λειτουργεί ο μηχανισμός, αμέσως μετά το ατύχημα. Ποια είναι η ανταπόκριση και πως διαχειριζόμαστε τον άνθρωπο τον ασθενή, τον δυνητικά τραυματία, ώστε να έχει μία αίσια κατάληξη. Άρα λοιπόν, τελειώνοντας, ξαναλέω και τονίζω θέλω να δοθούν απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί πάρα πολλές φορές στο παρελθόν, θέλω να ενεργοποιηθεί επιτέλους η Επιτροπή Υγείας που είναι ένα όργανο του Δήμου, το οποίο λειτουργεί επικουρικά βέβαια, αλλά έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

Θέλω η ίδια η διοίκηση να σκύψει πάνω από το πρόβλημα πάρα πολύ σοβαρά και όπως γνωρίζει πάρα πολύ καλά η διοίκηση, βάσει του Καλλικράτη, όπως γνωρίζει η διοίκηση, είναι δική της υπευθυνότητα. Θα ήθελα λοιπόν να το αναλάβει, να το δει πάρα πολύ σοβαρά, γιατί η υγεία είναι το πρώτο. Μόνο έτσι μπορούμε να μετριάσουμε τις απώλειες. Και το αυτονόητο, η υγεία είναι πάνω από όλα είναι το πρώτο. Πρέπει όλοι να σκύψουμε πάνω από αυτό. Θα ζητήσω επίσης να παριστάτε σε αυτό το έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, το οποίο εάν και εφόσον εγκριθεί να γίνει και ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, αλλά και εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Πρέπει επί τέλους να δοθεί μία λύση. Δεν έχουμε το περιθώριο να θρηνήσουμε άλλους συνανθρώπους μας, να χάνονται αβοήθητοι επάνω στην άσφαλτο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png