Η έλλειψη οδηγών ασθενοφόρων του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Ένα διαχρονικό πρόβλημα. Μία ανασκόπηση από το αρχείο του Aegina Portal.


Το Aegina Portal επιχειρεί με αυτό το video (screencast) να κάνει μία ανασκόπηση σχεδόν σε επίπεδο δεκαετίας. Η ανασκόπηση αφορά στο πρόβλημα της έλλειψης του αναγκαίου αριθμού οδηγών ασθενοφόρου του Κέντρου Υγείας και σε περιπτώσεις διακομιδών με μεγάλες καθυστερήσεις, που κυμαίνονται στα 30-45 λεπτά και που έχει καταγράψει το ρεπορτάζ όλα αυτά τα χρόνια. Η περίπτωση ενός ζητήματος που δημιουργεί τόσο σοβαρά προβλήματα, αλλά παραμένει άλυτο για τόσα πολλά χρόνια, ενώ είναι γνωστό και καταγεγραμμένο, δείχνει ότι μάλλον πρέπει να αλλάξει ο βαθμός προτεραιότητας με τον οποίο αυτό αντιμετωπίζεται.

Τα προβλήματα που παρουσιάζονται κατά καιρούς, εξαιτίας αυτών των ελλείψεων, σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποβαθμίζουν ούτε το ρόλο, ούτε τις προσπάθειες και την αποτελεσματικότητα των οδηγών του Κέντρου Υγείας, που δίνουν συχνά κάτω από αντίξοες συνθήκες τον καλύτερό τους εαυτό, σε καθημερινή βάση, για να εξυπηρετήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Και κάποιες απαντήσεις σε ερωτήσεις που λάβαμε:

Στο Κέντρο Υγείας Αίγινας σήμερα υπάρχουν δύο μόνιμοι οδηγοί και ένας συμβασιούχος οι οποίοι δεν επαρκούν για να καλύψουν όλες τις βάρδιες. Τον Νοέμβριο του 2017 εκδόθηκαν τα προσωρινά αποτελέσματα της Προκήρυξης 5Κ/2017 που περιλαμβάνουν δύο θέσεις οδηγών για το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Ωστόσο, αυτό που έχει εκφραστεί και στα θεσμικά όργανα του νησιού ως προβληματισμός, είναι ότι ο χαμηλός μισθός και το κόστος ζωής σε ένα νησί που επιβαρύνεται με ενοίκιο και άλλα έξοδα, αποθαρρύνει τους διορισμένους. Αυτός ήταν και ο λόγος που ο δήμαρχος κύριος Δημήτρης Μούρτζης στις χθεσινές δηλώσεις του μίλησε για την άρση των κωλυμάτων που προέρχονται από την εντοπιότητα.

Το πρόβλημα της επάρκεια των καυσίμων για τα ασθενοφόρα ταλαιπωρούσε για μία μεγάλη περίοδο το Κέντρο Υγείας. Συχνά το κόστος των καυσίμων κάλυπτε ο Δήμος Αίγινας ή ακόμη και ιδιώτες. Στις 30 Ιανουαρίου του 2018 υπήρξε η ενημέρωση ότι η 2η ΥΠΕ υπέγραψε σύμβαση με προμήθειας καυσίμων για το ασθενοφόρο με πρατήριο καυσίμων της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png