Γεωργία Γεννιά. Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την έλλειψη ακτοπλοϊκών δρομολογίων στη Σουβάλα.

Δελτίο Τύπου.
Σοβαρότατο πρόβλημα με την κατακόρυφη μείωση της κίνησης και των επισκεπτών της Αίγινας, αλλά και την υποβάθμιση της περιοχής, έχει προκύψει εξαιτίας της διακοπής του δρομολογίου Πειραιά-Σουβάλα (Αίγινας) και Σουβάλα-Πειραιά, όπως επισημαίνεται σε ερώτηση που έχουν καταθέσει, προς τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτη υπογράφουσα τη βουλευτή Α΄ Πειραιώς και Νήσων, Γεωργία Γεννιά. Στην ίδια ερώτηση σημειώνεται ότι, εξαιτίας αυτής της απόφασης έχει προκύψει, μεταξύ άλλων, μείωση των οικονομικών εσόδων για τους τοπικούς επαγγελματίες.
Κατόπιν τούτου, ο αρμόδιος υπουργός ερωτάται τι προτίθεται να κάνει με το θέμα και εάν πρόκειται να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την επαναδρομολόγηση του πλοίου στη γραμμή Πειραιά-Σουβάλα και Σουβάλα-Πειραιά.
Ακολουθεί αναλυτικά η σχετική ερώτηση.


ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ
ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Θέμα:     Ανάγκη άμεσης δρομολόγησης πλοίου στη γραμμή Σουβάλα- Πειραιά και Πειραιά-Σουβάλα
Το 2016 δρομολογήθηκε ανοικτό πλοίο που εκτελούσε δρομολόγια Πειραιά-Σουβάλα (Αίγινας) και Σουβάλα-Πειραιά. Αυτό είχε συντείνει στην οικονομική ανάταση και την τουριστική ανάπτυξη όλης της βορειοανατολικής πλευράς του νησιού της Αίγινας, καθώς είχε αυξηθεί κατά πολύ η προσβασιμότητα και η επισκεψιμότητα.
Δυστυχώς πέρυσι σταμάτησε το εν λόγω δρομολόγιο. Το γεγονός αυτό είχε ως συνέπεια την κατακόρυφη μείωση της κίνησης και των επισκεπτών, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση της περιοχής και τη μείωση των οικονομικών εσόδων για τους τοπικούς επαγγελματίες.
Οι περιοχές μάλιστα του βορειοανατολικού τμήματος του νησιού, δηλαδή το Βαθύ, ο Μεσαγρός και η Κυψέλη, στερούνται επιπλέον και χερσαίας συγκοινωνιακής γραμμής, γεγονός που επιτείνει το πρόβλημα πρόσβασης.
Για τους ανωτέρω λόγους και επειδή σύσσωμοι οι κάτοικοι, οι παραθεριστές, οι Επαγγελματικές Ενώσεις, οι Σύλλογοι Ξενοδόχων, οι Δημοτικές Κοινότητες του Βαθέος, του Μεσαγρού και της Κυψέλης και η Δημοτική Αρχή της Αίγινας απευθύνουν έκκληση και αίτημα όπως επαναδρομολογηθεί ανοικτό ή κλειστό οχηματαγωγό πλοίο στην συγκεκριμένη γραμμή.
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:
1)        Τί προτίθεται να πράξει για το εν λόγω ζήτημα, και
2)        Εάν πρόκειται να προβεί άμεσα στις ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου να επαναδρομολογηθεί οχηματαγωγό πλοίο ανοικτού ή κλειστού πλοίου στη γραμμή Πειραιά-Σουβάλα και Σουβάλα-Πειραιά.
                                        Οι ερωτώντες Βουλευτές


Γεννιά Γεωργία
Βαρδάκης Σωκράτης
Δουζίνας Κώστας
Θραψανιώτης Μανώλης
Κασιμάτη Νίνα
Καφαντάρη Χαρά
Μιχελογιαννάκης Ιωάννης
Σεβαστάκης Δημήτρης
Σιμορέλης Χρήστος
Σταματάκη Ελένη
Τσόγκας Γεώργιος


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png