Η Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας για το πρόσφατο τροχαίο δυστύχημα και την ανάγκη να δρομολογηθούν λύσεις για τα έκτακτα περιστατικά.

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας. Αγαπητοί συμπολίτες
Πριν λίγες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες του θλιβερού γεγονότος της απώλειας  ενός νέου ανθρώπου του νησιού μας. Κατά τον θανάσιμο τραυματισμό του  σε τροχαίο ατύχημα,   δεν υπήρξε  η  άμεση  μεταφορά του στο Κ. Υγείας. Παρά τη βοήθεια που έλαβε, στο τόπο του ατυχήματος  και από την εφημερεύουσα γιατρό του Κ. Υγείας και από ιδιώτη γιατρό, είναι θλιβερό το φαινόμενο ένας συμπολίτης μας να μην μπορεί να μεταφερθεί άμεσα  στον ιατρικό  χώρο, όπου θα του παρασχεθούν  οι πρώτες βοήθειες, επειδή δεν υπήρξε  η δυνατότητα  να κινηθεί το ασθενοφόρο.
Εδώ και αρκετά  χρόνια έχει  επισημανθεί  το πρόβλημα της έλλειψης οδηγών ασθενοφόρου του Κ. Υγείας για να υπάρχει πλήρης κάλυψη με οδηγούς όλο το 24ωρο, χωρίς ακόμη να  έχει βρει  τη λύση του. Το αίτημα  έχει γίνει αποδεκτό από το Υπουργείο Υγείας και κατά τον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, το Νοέμβριο του 2017, υπάρχουν 2 επιτυχόντες  οδηγοί για το Κ. Υγείας Αίγινας, των οποίων αν επικυρωθεί η πρόσληψη, θα λύσει  οριστικά το πρόβλημα.
Αγαπητοί συμπολίτες
Έχουν γίνει  αρκετά βήματα στη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίγινας όπως: η επίλυση του προβλήματος των καυσίμων, η λειτουργία του ακτινολογικού, του μικροβιολογικού  και του υπερηχοτομογράφου καθώς και  η  αναβάθμιση και άλλων εργαστηριακών εξετάσεων, ώστε να  μπορούν πλέον να προσφέρουν σωστές διαγνώσεις και να αποφεύγεται η μετακίνηση ασθενών στην πρωτεύουσα χωρίς λόγο. Επίσης συνεχίζονται οι προσπάθειες για κάλυψη  με εξειδικευμένο επικουρικό προσωπικό.  Τέτοιες όμως εμφανείς ελλείψεις (όπως των οδηγών ασθενοφόρου)  ακυρώνουν  όλες τις προσπάθειες που γίνονται. Ταυτόχρονα ένα νησί με πληθυσμό 15 χιλιάδων κατοίκων  που το καλοκαίρι  φτάνει τις 80 χιλιάδες, αποδεικνύεται ανοχύρωτο στις έκτακτες καταστάσεις.  Γιατί δεν είναι μόνο η έγκαιρη έλευση ενός ασθενοφόρου, αλλά και η σταθεροποίηση της υγείας του ασθενούς. Ακόμη πιο δύσκολη είναι η συνέχεια-αν χρειαστεί η μεταφορά του-  αφού το νησί δεν διαθέτει ελικοδρόμιο, ενώ οι θαλάσσιες διακομιδές με  θαλασσοταραχή, δημιουργούν κινδύνους  στην ασφαλή μεταφορά του ασθενούς.
Αγαπητοί συμπολίτες
Το τραγικό αυτό γεγονός, αναδεικνύει   την επιτακτική ανάγκη να δρομολογηθούν λύσεις  στα  προβλήματα  αντιμετώπισης  έκτακτων περιστατικών στο νησί μας (τροχαία ή άλλα ατυχήματα). Για το σκοπό αυτό  είναι απαραίτητη η  συνεργασία του Κέντρου Υγείας  με άλλους υγειονομικούς σχηματισμούς (Μονάδες Υγείας),ιδιώτες γιατρούς, τοπικούς φορείς, Δήμο, κ.λ.π, ώστε από κοινού να καταρτιστούν υλοποιήσιμα σχέδια και προγράμματα με στόχο πάντα την αποδοτικότερη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αίγινας  για  την προαγωγή και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας.
Μια τέτοια πιθανή συνεργασία, φυσικά και δεν πρέπει να αποτελεί άλλοθι και εφησυχασμό για την εκάστοτε κυβέρνηση, της οποίας η υποχρέωση  είναι η δωρεάν προσφερόμενη  ιατρική φροντίδα  σε κάθε  πολίτη της χώρας.


Με εκτίμηση
Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Αίγινας


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png