Στις 26 Μαρτίου ο διαγωνισμός για τα λιμενικά έργα Αγίας Μαρίνας και Πέρδικας. Θετική η απόφαση για την πλακόστρωση της πλατείας Γιαννούλη.


Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που δημοσίευσε πριν από λίγο από την Περιφερειακή Ενότητα Νήσων, ένα σημαντικό, διπλό έργο, του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας, βαίνει προς την υλοποίησή του, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία της δημοπράτησης, με την αποσφράγιση των προσφορών να έχει οριστεί στις 26/03/2019. Πρόκειται για τα λιμενικά έργα της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας, ύψους 7.060.000. Το Δελτίο Τύπου αναφέρει τα ακόλουθα: "Ένα χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των επαγγελματιών, των αλιέων και των επισκεπτών των πανέμορφων περιοχών της Αγ. Μαρίνας και της Πέρδικας, έχει πάρει τον δρόμο προς την υλοποίησή του με την αποσφράγιση των προσφορών του Ηλεκτρονικού Ανοικτού διαγωνισμού για την δημοπράτηση του έργου "Λιμενικά έργα προστασίας Αγίας Μαρίνας και λιμένα Πέρδικας Νήσου Αίγινας" συνολικού προϋπολογισμού 7.060.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α., να έχει οριστεί στις 26/03/2019.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.Οι υφιστάμενες λιμενικές εγκαταστάσεις είναι παλαιές, αρκετά περιορισμένων δυνατοτήτων και δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις αυξημένες ανάγκες –ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες– των περιοχών αυτών από άποψη ασφάλειας αλλά και θέσεων ελλιμενισμού των σκαφών. Με το έργο που έχει προγραμματίσει η Π.Ε. Νήσων με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αίγινας, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κο Γιώργο Σκαλτσιώτη, τον Δήμο και τον Δήμαρχο Αίγινας κο Δημήτριο Μούρτζη θα αυξηθεί η χωρητικότητα των υφιστάμενων λιμανιών αλλά και θα βελτιωθεί η δυνατότητα υποδοχής και φιλοξενίας μικρών κρουαζιερόπλοιων και ιπτάμενων δελφινιών. Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα η Π.Ε. Νήσων δίνει μεγάλη έμφαση στον Θαλάσσιο Τουρισμό αλλά και την γενικότερη Τουριστική Ανάπτυξη των νησιών μας. Έχει προγραμματίσει σειρά στοχευμένων δράσεων και παρεμβάσεων για την δημιουργία των κατάλληλων υποδομών και για την αναβάθμιση των υφισταμένων. Το έργο, λοιπόν, αυτών των 2 λιμανιών βρίσκεται προς αυτή την κατεύθυνση".

Να υπενθυμίσουμε ότι λίγες ημέρες πριν, την ικανοποίησή τους για αυτήν την εξέλιξη είχαν εκφράσει στο ραδιόφωνο του Aegina Portal οι κύριοι Δημήτρης Μούρτζης, δήμαρχος Αίγινας, Τάσος Αμάφης πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πέρδικας και Μανώλης Λεούσης πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μεσαγρού.

Παράλληλα, σε συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας  την Τρίτη 19 Μαρτίου, ψηφίστηκε ομόφωνα η εισήγηση του προέδρου κυρίου Γιώργου Σκαλτσιώτη για την πλακόστρωση της πλατείας Γιαννούλη και τη αντικατάσταση πλακών του πεζοδρομίου στο Λιμάνι Σουβάλας. Προϊσταμένη αρχή είναι το Δ. Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Αίγινας και Διευθύνουσα Υπηρεσία η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αίγινας.