Τι είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς για το ασθενοφόρο - δωρεά του Ωνασείου και τον παιδίατρο του Κέντρου Υγείας.


Μετά από ερώτηση του κ. Φίλιππου Τζίτζη και την γραπτή ερώτηση του κ. Παναγιώτη Ηλία σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Σεπτέμβριο, ο κ. Φίλιππος Τζίτζης επανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα του παιδιάτρου του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Από την ίδια παρέμβαση έγινε γνωστό, ότι ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς έστειλε σχετική επιστολή στην 2η ΔΥΠΕ. Ο κ. Φίλιππος Τζίτζης εξέφρασε την πρότασή του να γίνει ένα ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου για τα θέματα που αφορούν το Κέντρο Υγείας.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Απαντώντας ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς είπε: "Με προτροπή ενός συμπολίτη μας που ασχολήθηκε με θέματα υγείας και είναι συνάδελφος των γιατρών, είναι ο κ. Πολυδώρου, ο οποίος ο ίδιος έχει ασχοληθεί με την δωρεά του ασθενοφόρου από το Ωνάσιο, συναντήσαμε από κοινού, μαζί με τον κ. Πολυδώρου, τον νέο διοικητή της 2η ΔΥΠΕ και του θέσαμε το θέμα για το ασθενοφόρο και όπως πληροφορήθηκα έχει συνταχθεί συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης προς την 2η ΔΥΠΕ από το Ωνάσειο, οπότε είναι θέμα κάποιων εβδομάδων να περιέλθει στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας. Επίσης θέσαμε το θέμα για τον παιδίατρο. Έχουμε πολλές αναφορές από συμπολίτες μας για το θέμα του παιδιάτρου".

Αυτά είπε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς ενημερώνοντας το Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, αυτό που φαίνεται για μία ακόμη φορά, είναι ότι η υπόθεση της δωρεάς του ασθενοφόρου έχει καθυστερήσει υπερβολικά. Το Aegina Portal είχε δημοσιεύσει ήδη από το Νοέμβριο του 2018 την σχετική απόφαση της 2η ΔΥΠΕ για το ασθενοφόρο - δωρεά προς το Κέντρο Υγείας Αίγινας. Από τα έγγραφα της ίδιας απόφασης βλέπουμε ότι η συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την απόσυρση του εν λόγω ασθενοφόρου και την δωρεά του σε όποιο νησί έχει ανάγκη έγινε στις 19 Ιουνίου 2018, ενώ το έγγραφο κοινοποιείται του Ωνασείου κοινοποιήθηκε στην 2η ΔΥΠΕ στις 1 Αυγούστου 2018.

Αρκετούς μήνες μετά, δηλαδή στις 16 Νοεμβρίου η 2η ΔΥΠΕ δημοσίευσε την απόφαση για την αποδοχή της δωρεάς του ασθενοφόρου και την απόφαση προς την ενιαία Νομική υπηρεσία της 2ης ΔΥΠΕ της συμβολαιογραφικής πράξης αποδοχής δωρεάς του ασθενοφόρου από το Ωνασείο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο. Επίσης, αποφασίστηκε η κοινοποίηση της απόφασης αποδοχής δωρεάς της 2ης ΔΥΠΕ προς το Υπουργείο Υγείας για την αποδοχή της δωρεάς του οχήματος και αποκλειστική χρήση του από το Κέντρο Υγείας Αίγινας, η διενέργεια όλων των απαραίτητων διαδικασιών για την πιστοποίηση, έλεγχο του ασθενοφόρου και την έκδοση πινακίδων.

Και τέλος με την ολοκλήρωση των παραπάνω ενεργειών, την παραλαβή του αναφερόμενου είδους θα αναλάβει το Κέντρο Υγείας Αίγινας για αποκλειστική χρήση με την ευθύνη να ενημερώσει τη Διοίκηση της 2ης Υ.Π.Ε. Πειραιώς και Αιγαίου. Με το παρόν βεβαιώνεται ότι το Κέντρο Υγείας Αίγινας επιδοτείται από τον Ενιαίο Προϋπολογισμό της 2ης ΔΥΠΕ και ότι το αναφερόμενο όχημα θα εγγραφεί στο σχετικό βιβλίο ατελειών του τελωνείου, αναφέρει η απόφαση.

Τώρα, για ποιο λόγο ο νέος διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ, ενημέρωσε τον κ. Ζορμπά (σύμφωνα με αυτά που είπε ο ίδιος προς το δημοτικό συμβούλιο) ότι "έχει συνταχθεί συμβολαιογραφική πράξη παραχώρησης προς την 2η ΔΥΠΕ από το Ωνάσειο", ενώ από την ίδια υπηρεσία έχει παρθεί ένα χρόνο πριν ένα σύνολο αποφάσεων, αυτό μόνο προβληματισμό δημιουργεί. Ελπίδα όλων είναι ότι η "υπόθεση λίγων εβδομάδων" αυτή τη φορά θα ισχύσει και το ασθενοφόρο θα προστεθεί σύντομα στον εξοπλισμό του Κέντρου Υγείας Αίγινας, καθώς για αυτόν το λόγο διατέθηκε από το Ωνάσειο. Τέλος, από την ίδια ενημέρωση δεν προκύπτει κάποια εξέλιξη για τον παιδίατρο του Κέντρου Υγείας.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Πολυδώρου ήταν πρώην αντιπρόεδρος του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου και κεντρικό πρόσωπο στη δημιουργία και λειτουργία του Θαλάμου Αυξημένης Ιατρικής Φροντίδας στο νοσοκομείο Αίγινας, καθώς το Ωνάσειο προσέφερε τότε τον εξοπλισμό για τη δημιουργία του θαλάμου. Ήταν επί σειρά ετών πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Αίγινας και είχε κεντρικό ρόλο στην δωρεά του ασθενοφόρου προς την Αίγινα.

Διαβάστε την απόφαση της 2ης ΔΗΠΕ τον Νοέμβριο του 2018.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png