Διευκρινήσεις Ν. Χαρδαλία για την χρήση ασπίδας προσώπου και τις μετακινήσεις για το ψάρεμα και το κυνήγι.


Στην χθεσινή ενημέρωση των συντακτών από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, ο υφυπουργός έδωσε, μεταξύ άλλων, διευκρινήσεις για την χρήση ασπίδας προσώπου, το ψάρεμα και το κυνήγι. Για το ψάρεμα και το κυνήγι είπε:

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.




Η μετακίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι δεν επιτρέπεται. Ρύθμιση, ώστε η ισχύς των αδειών κυνηγιού να επεκταθεί για ένα επιπλέον έτος.

Θα ήθελα επίσης να σταθώ σε ένα ακόμη θέμα. Υπενθυμίζεται ότι η μετακίνηση για ψάρεμα ή κυνήγι δεν επιτρέπεται. Δεν υπάρχει καμία κατ’ εξαίρεση μετακίνηση που να δικαιολογεί την κίνηση, είτε για κυνήγι, είτε για ψάρεμα. Πόσο μάλλον που η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων κάθετα έχει αντιταχθεί στην προοπτική της οποιασδήποτε τέτοιας κίνησης. Αντιλαμβανόμενοι σε κάθε περίπτωση, όμως, τα έξοδα που μπορεί να έχουν γίνει από τους φίλους κυνηγούς, σε κάθε περίπτωση δρομολογείται τις επόμενες ημέρες και σχετική ρύθμιση, ώστε η ισχύς των αδειών κυνηγιού να επεκταθεί για ένα επιπλέον έτος, ώστε να μην χρειάζεται ανανέωσή της του χρόνου και οποιαδήποτε περαιτέρω δαπάνη για τις σχετικές άδειες και την ανανέωσή τους.

Η χρήση των ασπίδων δεν θεωρείται χρήση μάσκας και υπόκειται σε διαδικασία του προστίμου.

Σε σχέση με την ασπίδα νομίζω ότι και οι επιδημιολόγοι έχουν ξεκαθαρίσει ότι η ασπίδα δεν αντικαθιστά για κανένα λόγο την μάσκα. Και δεν είναι καθόλου ασφαλής, σε σχέση με τις δυνατότητες που μας παρέχει μια μάσκα. Ως εκ τούτου, η χρήση των ασπίδων δεν θεωρείται χρήση μάσκας και υπόκειται σε διαδικασία του προστίμου.
Παρά ταύτα, υπάρχουν περιπτώσεις που υπάρχουν χρόνια νοσήματα που αφορούν σε άσθμα και σε κάποια άλλα θέματα που συνοδεύουν τον άνθρωπο ο οποίος θα ελεγχθεί για την χρήση της ασπίδας και εκεί οι ελεγκτικοί μηχανισμοί προφανώς είναι και πιο επιεικείς.
Σε κάθε περίπτωση όμως, ισχυρή σύσταση για την αποφυγή των ασπίδων και όλοι να υιοθετήσουμε τις μάσκες τις επόμενες μέρες για να μπορέσει να έρθει πραγματικό αποτέλεσμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png