Ενημέρωση για την ημερομηνία έναρξης της πόντισης του υποθαλάσσιου αγωγού και το έργο της τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης.

 
Η χθεσινή ημέρα, η 10η Νοεμβρίου, σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου, είχε προσδιοριστεί ως η πιο πιθανή ημερομηνία έναρξης των εργασιών για την πόντιση του αγωγού. Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, που έγινε χθες μέσω τηλεδιάσκεψης, το Aegina Portal υπέβαλε δύο ερωτήσεις στον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά: η πρώτη αφορούσε στην πόντιση του αγωγού και η δεύτερη στο έργο της τηλεμετρίας στο δίκτυο ύδρευσης.

Για το θέμα της ημερομηνίας της έναρξης των εργασιών για την πόντιση του αγωγού, σε σχέση και με την εκτιμώμενη ημερομηνία που είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο, ο κ. Ζορμπάς είπε: "Είχα πει, ότι όπως μας ενημέρωσε ο ανάδοχος, ότι υπολογίζει περίπου 10 του μηνός (σ.σ. Νοεμβρίου). Εγώ είχα εκφραστεί και είχα πει ότι υπολογίζω περίπου στο δεύτερο εικοσαήμερο να έχει ξεκινήσει. Θα έχω μία τηλεφωνική επικοινωνία μαζί του και από εκεί και πέρα θα σας ενημερώσω".
 
Για το έργο της τηλεμετρίας ο κ. Ζορμπάς δήλωσε ότι: "Αυτό το έργο είναι σε εξέλιξη, έχουμε παραλάβει εξοπλισμό. Μένει η τοποθέτηση των επιμέρους σταθμών".
 
Aegina Portal: Δηλαδή όταν λέτε είναι σε εξέλιξη, είναι κάτι που μπορούμε να το δούμε αυτή τη στιγμή, να πάμε κάπου και να το δούμε;
 
Γιάννης Ζορμπάς: "Αυτή τη στιγμή είναι σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ύδρευσης να τοποθετηθούν κάποιοι αναμεταδότες, που θα μπουν μέσα στη πόλη στο ψηφιακό σύστημα, δηλαδή στα υδρόμετρα. Μόλις ξεκινήσουμε και με αυτό, πάλι θα ενημερωθείτε ώστε να μπορείτε να το δείτε από κοντά".
 
Υπενθυμίζεται ότι στις δηλώσεις του ο κ. Γιάννης Ζορμπάς στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 23 Οκτωβρίου είχε πει ανάμεσα σε άλλα ότι ο ανάδοχος του έργου έχει παραλάβει έναν υπερσύγχρονο γερανό για την πόντιση και ότι εκείνη την περίοδο ήταν σε εξέλιξη η εκπαίδευση του προσωπικού και οι προσομοιώσεις:  "Σχετικά με τον υποθαλάσσιο αγωγό, η ημερομηνία η οποία μας ενημέρωσε ο ανάδοχος του έργου, ότι εκτιμά ότι θα γίνει στις 10 Νοεμβρίου. Να πούμε, ότι έχει παραλάβει τον νέο υπερσύγχρονο γερανό για την πόντιση. Γίνεται η εκπαίδευση του προσωπικού, γίνονται προσομοιώσεις και εκτιμούμε ως δημοτική αρχή ότι μέσα στον Νοέμβριο ότι θα ξεκινήσει η πόντιση".
 
Έτσι, με τα μέχρι τώρα δεδομένα, που περιλαμβάνουν και την χθεσινή ενημέρωση από τον κ. Ζορμπά, η ημερομηνία της πόντισης του αγωγού προσδιορίζεται ότι θα ξεκινήσει κατά τη διάρκεια του Νοεμβρίου, ενώ αναμένουμε και νεώτερη ενημέρωση.
 
Τέλος, αναφορικά με το έργο της τηλεμετρίας, παραθέτουμε το έγγραφο (βάσει του οποίου έγινε η σχετική ερώτηση στον κ. Ζορμπά) για την απόφαση ανάληψης υποχρέωσης πολυετούς δαπάνης, η οποία εκδόθηκε στις 27 Οκτωβρίου και αφορά στην προμήθεια 116 καρτών δεδομένων κινητής τηλεφωνίας (data sims) στα πλαίσια υλοποίησης του έργου, συνολικής αξίας 15.264 ευρώ (3.816 ευρώ για το 2020 και 11.448 για το 2021).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png