Έκδοση άνευ παραβόλων αντιγράφου, των αδειών οδήγησης που καταστράφηκαν ή απωλέσθηκαν στην κακοκαιρία "Daniel". Περιλαμβάνεται η Αίγινα.

apofasi-plimmires.jpg

Έγγραφο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που δημοσιεύθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου 2023, έχει ως θέμα την: " Έκδοση άνευ παραβόλων αντιγράφου των αδειών οδήγησης που καταστράφηκαν ή απωλέσθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel» που εκδηλώθηκε τον μήνα Σεπτέμβριο σε περιοχές της χώρας". 

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι επακόλουθες πλημμύρες/κατολισθήσεις που εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας με την ονομασία «Daniel» τον μήνα Σεπτέμβριο στις κατωτέρω περιοχές, οι οποίες, 
σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 1 του άρθρου 1 των α’ σχετικών αποφάσεων, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, είχαν ως συνέπεια και την καταστροφή/απώλεια εντύπων αδειών οδήγησης πολιτών.

Ανάμεσα στις Περιφέρειες που περιλαμβάνονται είναι η Περιφέρεια Αττικής με τους ακόλουθους δήμους

Περιφέρεια Αττικής

  • Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής
  • Δήμος Σαρωνικού
Περιφερειακή Ενότητα Νήσων

  • Δήμος Αίγινας
  • Δήμος Τροιζηνίας - Μεθάνων
B. Με γνώμονα την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της έκτακτης αυτής κρίσης και στήριξης των πληγέντων, για την έκδοση αντιγράφου των κατεστραμμένων ή απολεσθέντων εντύπων αδειών οδήγησης στις περιοχές του Κεφαλαίου Α της παρούσας κατά τη διάρκεια της εν λόγω κακοκαιρίας, δεν θα καταβάλλονται τα παράβολα της παρ. 2 του άρθρου 9 της υ.α. 50984/7947/2013 και ειδικότερα τα:
▪ Παγίου τέλους χαρτοσήμου και εισφοράς υπέρ ΤΣΑ (εδάφιο ζ)
▪ Εκτύπωσης του εντύπου της άδειας οδήγησης (εδάφιο η)
▪ Απώλειας ή κλοπής του εντύπου της άδειας οδήγησης (εδάφιο θ).

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν στην αρμόδια Υπηρεσία Μεταφορών και Επικοινωνιών ή σε ΚΕΠ τα λοιπά δικαιολογητικά που ορίζονται στην προαναφερθείσα παράγραφο, και επιπροσθέτως Δήλωση σε Αστυνομικό Τμήμα περί απώλειας ή καταστροφής του εντύπου της άδειας οδήγησης σε πληγείσα από την εν λόγω κακοκαιρία περιοχή (του Κεφαλαίου Α της παρούσας).

Οι υπόψη αιτήσεις για την έκδοση αντιγράφου των κατεστραμμένων/απολεσθέντων εντύπων αδειών οδήγησης δύναται να υποβάλλονται στις αρμόδιες Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και τα ΚΕΠ της χώρας το αργότερο έως και την 31η Δεκεμβρίου 2023.

Παρακαλούνται οι Υπηρεσίες Μεταφορών και Επικοινωνιών και τα ΚΕΠ της χώρας για τη διεκπεραίωση κατά προτεραιότητα των υπόψη αιτήσεων καθώς και την ενημέρωση των ενδιαφερομένων με τους οποίους έρχονται σε δια ζώσης ή απομακρυσμένη επικοινωνία αναφορικά με τα ανωτέρω διαλαμβανόμενα.

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά το έγγραφο εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png