Επιστολή Νεκτάριου Κουκούλη για τις πρόσφατες βροχοπτώσεις και το έργο στη Σκοτεινή.

Αίγινα 13 Ιανουαρίου 2018.

Αγαπητό AEGINA PORTAL.
 Στο σημερινό σας δημοσίευμα ενημερωθήκαμε ότι «Στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η καθυστέρηση της έναρξης του έργου συζητήθηκε και πάλι και όπως έγινε γνωστό η καθυστέρηση οφείλεται στο ότι δεν έχουν τοποθετηθεί από τον εργολάβο του έργου οι πινακίδες για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.»
Εδώ θα ήθελα να θυμίσω ότι η ανάδοχος εταιρεία είχε καταθέσει στον Δήμο Αίγινας προς έγκριση την κυκλοφοριακή μελέτη από τις 27 Ιανουαρίου 2017.  Χρειάστηκαν  τέσσερα δημοτικά συμβούλια για να παρθεί ΜΙΑ απόφαση, η οποία και ουσιαστικά ακυρώθηκε από την Αποκεντρωμένη διοίκηση Αττικής , ως προς το σκέλος της παράκαμψης αφού αναφέρει ότι «Επισημαίνεται επειδή αντιθέτως αναφέρθηκε τόσο στο κείμενο της 138 / 2017 απόφασης έγκρισης των εν λόγω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, του Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αίγινας, όσο και στην Τεχνική Έκθεση της εγκεκριμένης μελέτης, ότι ουδεμία απολύτως παράκαμψη πέραν των προαναφερομένων είναι επιτρεπτή, και ειδικά δια μέσου της αιγιαλίτιδας ζώνης για κανένα τύπο οχήματος μη εξαιρουμένων και των οχημάτων επείγουσας κατάστασης". Τώρα διαβάζω ότι ασχολήθηκε και  η Οργανωτική Επιτροπή του 7ου Αγώνα Δρόμου Ιωάννης Καποδίστριας, καθώς το σημείο αποτελεί μέρος της διαδρομής. Η ανησυχία των μελών της επιτροπής είναι αν το έργο θα ξεκινήσει πριν τον αγώνα, οπότε θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην διαδρομή. Σύμφωνα ωστόσο με όσα είναι ήδη γνωστά για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα συνοδέψουν το έργο, θα δημιουργηθεί μία μικρή παράκαμψη για Ι.Χ. αυτοκίνητα και μηχανές, από την οποία θα μπορούν να διέλθουν χωρίς πρόβλημα και οι δρομείς. Αυτό επιβεβαίωσε σήμερα το πρωί και ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Παναγιώτης Χατζηπέρος μιλώντας στο Aegina Portal.
Η χθεσινή αλλά και οι  σημερινές   έντονες  βροχοπτώσεις  είχαν  ως αποτέλεσμα το ρέμα να κατεβάσει πάλι κάθε λογής αντικείμενα και να φράξει τον οχετό στην εκβολή του.  
Κανείς από τις επίσημες Αρχές δεν ασχολείται με τους κατοίκους που διαμένουν κατά μήκος  του ρέματος και κυρίως αυτούς στην εκβολή του.
Ειδικά η οικογένεια μου έχει δείξει ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ αφού δεχθήκαμε να περάσει τόσο η θερινή σεζόν του 2017 όπως είχε ζητήσει η Δημοτική Αρχή  όσο και η περίοδος των εορτών των Χριστουγέννων, του νέο έτους και τα Θεοφάνια.
Με λίγα λόγια έχει περάσει ένας σχεδόν χρόνος και το έργο δεν έχει ξεκινήσει ακόμη.
Αλήθεια ποιος θα αναλάβει την ευθύνη μιας καταστροφής (δυστυχώς ούτε η Μάνδρα δεν τους άγγιξε).       
ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ