Επιστολή του ιατρού Πνευμονολόγου Νίκου Πουλάκη, μετά από άρνηση της 2ης ΔΥΠΕ στην αίτησή του, για εθελοντικό - δωρεάν ιατρείο στο Κ.Υ. της Αίγινας.

Αγαπητή Σύνταξη,
Είμαι ο γιατρός Νίκος Πουλάκης με ειδικότητα πνευμονολόγου-εντατικολόγου, ήδη συνταξιούχος. Έχω επανειλημμένως εκφράσει τη βούληση  να κάνω ένα συμβουλευτικό ιατρείο ΔΩΡΕΑΝ στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας, για δύσκολα πνευμονολογικά περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι γιατροί. Προς το σκοπό αυτό, εκτός από τις τηλεφωνικές κλήσεις προς το αρμόδιο Υπουργείο, υπέβαλα και μία γραπτή αίτηση στη 2η ΥΠΕ Πειραιώς, την 24η/09/2018, και μέχρι σήμερα, δεν είχα πάρει καμία απάντηση.
Επισκέφθηκα σήμερα τη Διοικήτρια του ανωτέρω ΥΠΕ κα Ιορδανίδου η οποία με πληροφόρησε ότι η αίτηση μου απορρίφτηκε. Ρώτησα γιατί και η απάντηση ήταν ότι επειδή δεν το προβλέπει ο νόμος (έτσι αόριστα).
Κατόπιν συνάντησα τον υποδιοικητή του ΥΠΕ κ. Αντύπα που με πληροφόρησε και πάλι ότι δεν το προβλέπει Ο ΝΟΜΟΣ!!!!! Τον πληροφόρησα ότι υπηρεσία συμβούλου ιατρού είμαι πρόθυμος να προσφέρω και μάλιστα ΔΩΡΕΑΝ. Του ανέφερα ότι τέτοια ακριβώς εθελοντική δωρεάν υπηρεσία συμβούλου προσέφερα και στους «Γιατρούς του Κόσμου», χωρίς κανένα πρόβλημα. Επέμενε όμως ότι δεν γίνεται, γιατί «ΔΕΝ ΤΟ ΠΡΟΒΛΕΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ».
Φυσικά, μετά τα παραπάνω, απευθύνομαι σε εσάς με την ελπίδα να προβάλετε και  κινητοποιήσετε το Θέμα. Είναι θλιβερό να αρνούνται τις υπηρεσίες έμπειρων και έγκριτων γιατρών και μάλιστα δωρεάν την στιγμή που το Εθνικό Σύστημα Υγείας καταρρέει.
Σας παραθέτω πιο κάτω ένα συντομότατο βιογραφικό μου:
* Πτυχίο Ιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1975
* Ειδικότητα ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΥ-ΕΝΤΑΤΙΚΟΛΟΓΟΥ 1983 (Συνολική εκπαίδευση για ειδικότητα πνευμονολογίας και εξειδίκευση στην εντατικολογία 6 ΧΡΟΝΙΑ)
* Υπηρέτησα στο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ ΘΩΡΑΚΑ ΑΘΗΝΩΝ «Η ΣΩΤΗΡΙΑ» για 33 χρόνια και έφτασα μέχρι την ανώτατη βαθμίδα του Ε.Σ.Υ. (Συντονιστής Διευθυντής)
* Έχω  ΔΥΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ( Μ. Βρετανία και Γερμανία).
* Είμαι αριστούχος διδάκτορας της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ph D).

Με εκτίμηση
Νίκος  Χ. Πουλάκης