Επιστολή Παναγιώτη Μαρμαρινού, σχετικά με την επιστολή Ν. Οικονόμου.

Επιστολή  του τ. Αντιδημάρχου Παναγιώτη Μαρμαρινού Προς  τ. Αντιδήμαρχο Νίκο Οικονόμου

Αγαπητέ Νίκο,
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια σχετικά με την  συνεργασία μας.  Κατά πρώτον συγχαρητήρια, διότι όταν σου έκανα πρόταση για να αναλάβεις την Υπηρεσία  Καθαριότητας, δεν το σκέφτηκες καθόλου και είπες άμεσα το ΝΑΙ.  Κατά δεύτερον στην διάρκεια της  θητείας σου έδειξες υπευθυνότητα και παρήγαγες έργο.  Κατά τρίτον σου υπενθυμίζω ότι ο ίδιος δια το κοινόν καλόν και υπό φυσιολογικές συνθήκες συνεργάζομαι με όλους.

Παρατηρήσεις - Διευκρινίσεις επί της Επιστολής σου.

1). Η μείωση 50% που ανέφερες  για τα εργαλεία (οχήματα) αποκομιδής  απορριμμάτων δεν ισχύει. Ο εξοπλισμός ήταν σχεδόν ό ίδιος με πέρυσι (3 πρέσες, 2 μύλοι, 1 πρεσάκι, 3 τράκτορες και μάλιστα εκτός από το ημιφορτηγό, το φορτηγό και τον φορτωτή είχε προστεθεί και ο Κλαδοτεμαχιστής). Το προσωπικό ήταν στο όριο για την αποκομιδή των οικιακών οργανικών απορριμμάτων. Εάν δεν ερχόντουσαν οι συμβασιούχοι στις 10 Ιουλίου   (2 οδηγοί και 2 εργάτες) η κατάσταση θα ήταν χειρότερη. Η οποιοδήποτε βλάβη οχήματος επισκευαζόταν άμεσα. (δεν το ανέφερες καθόλου στην επιστολή σου).
2). Περί Ανακύκλωσης: Σου γνωρίζω ότι η Πρέσα Ανακύκλωσης ήταν επισκευασμένη από τον Σεπτέμβριο του 2018. Η μη αποκομιδή των ανακυκλώσιμων  οφείλεται αποκλειστικά στην μείωση του προσωπικού και το είχα ανακοινώσει εκτός από το Δ.Σ. και στο Aegina Portal.   
                                                                                                                     
3). Πράγματι φέτος υπήρχε αύξηση .και σώρευση βιοαπορριμμάτων (κλαδέματα ,ογκώδη). Η αύξηση των κλαδεμάτων και της αυτοφυούς βλάστησης οφειλόταν στις πολλές φετινές  βροχοπτώσεις και η σώρευση αυτών και των ογκωδών γύρω από τους κάδους  οφειλόταν (εκτός των άλλων), στο ότι άργησαν να επισκευασθούν κάποια οχήματα, ένεκα ότι ο προϋπολογισμός άργησε να έρθει (ήρθε τον Μάιο) και αμέσως μετά οι δημοτικές εκλογές. Οπότε μετά τις 10/6 έγινε ένας αγώνας δρόμου και επισκευάστηκαν 5 οχήματα σε χρόνο ρεκόρ.

Σε ενημερώνω δε, ότι στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο την 1/8/2019, είχα κάνει πρόταση (Υπηρεσία Πρασίνου - Τέλος Πρασίνου) για την λύση του προβλήματος σχετικά με τα βιοαπορρίμματα (κλαδέματα ,ογκώδη) και θα επανέλθω. . Ο λόγος που στην θητεία μου δεν πρόλαβα να το κάνω ήταν γιατί παρέλαβα στις 1/9/2017 μια Υπηρεσία Καθαριότητας σε πολύ κακή κατάσταση όσον αφορά τον στόλο οχημάτων  Ακόμη και τα ελάχιστα οχήματα που ήταν εν κινήσει είχαν προβλήματα. Επίσης δεν υπήρχαν ελαστικά, μπαταρίες και λάδια υδραυλικά. Και όσον αφορά το προσωπικό  εκτός ότι ήταν  μειωμένο, ήταν και χωρίς ηθικό._

Σου εύχομαι καλή συνέχεια με οτιδήποτε ασχοληθείς.