Επιστολή στον Υπουργό Υγείας για το Κέντρο Υγείας Αίγινας

Κύριε Υπουργέ σε συνέχεια της από 20/11/2020 Επιστολής μου προς εσάς στην οποία σας επεσήμανα το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας Αίγινας είναι διοικητικά ακέφαλο... Τότε έγραφα χαρακτηριστικά: "Είναι επιτακτική η ανάγκη Αξιότιμε κ. Υπουργέ το Κέντρο Υγείας, που αποτελεί την μοναδική κρατική μονάδα υγείας του νησιού να μην παραμένει άλλο διοικητικά... ακέφαλο. Ήδη από την 9/11/2020 έχει λήξει η θητεία του απερχόμενου Προέδρου της τριμερούς διοικούσας Επιτροπής του και δεν έχουν οριστεί από την 2ΥΠΕ (στην οποία ανήκει) ο νέος Πρόεδρος καθώς και ο αναπληρωτής του".
Σήμερα 13/1/2021 η κατάσταση κ. Υπουργέ παραμένει ακριβώς η ίδια.
Μάλιστα αυτό δεν εξυπηρετεί καθόλου τις ειδικές συνθήκες που η βιώνει η πατρίδα, η ιδιαίτερη μας πατρίδα (και ολόκληρη υφήλιος) λόγω της πανδημίας.
Να σας επισημάνω το γεγονός πως πρόσφατα δυο ιατροί (καταξιωμένοι στον ιατρικό χώρο) παραιτήθηκαν από την Επιτροπή Υγείας του Δήμου Αίγινας καταγγέλλοντας τόσο έλλειψη συνεργασίας και ενημέρωσης όσο και το γεγονός ότι το Κέντρο Υγείας παραμένει διοικητικά ακέφαλο.
Παράλληλα το Κέντρο Υγείας Αίγινας αναμένεται να αποτελέσει, εκτός απροόπτου, εμβολιαστικό κέντρο για την αντιμετώπιση του covid 19 και η διοικητική του αποκατάσταση κρίνεται επιτακτική όσο και άμεση.
Τέλος κ. Υπουργέ απευθύνω προς εσάς και τους άμεσους συνεργάτες σας (τους κ.κ. Υφυπουργούς Κοντοζαμάνη και Χαρδαλιά, τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ κ. Αρκουμανέα) και όποια άλλα στελέχη κρίνεται εσείς αναγκαία, ανοιχτή πρόσκληση ώστε να εξετάσετε ιδίοις όμμασι την κατάσταση στη μοναδική κρατική μονάδα Υγείας του νησιού.
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ Παρακαλώ τις ενέργειες σας ώστε στις κρίσιμες ημέρες που περνάμε να λυθεί αυτό το μείζον θέμα για το ιστορικό νησί της Αίγινας Πρώτης Πρωτεύουσας της Ελλάδας. Σας Ευχαριστώ!!
Μετά Τιμής Αλεξίου Νικόλαος
Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας, Επικεφαλής Αυτοδιοικητικής Παράταξης. Δημοσιογράφος-Εκδότης