Επιστολή Νίκου Οικονόμου για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Οικονομική Επιτροπή.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε ,
Πάλαι ποτέ συναγωνιστή,
 Με ωθήσατε με την ενέργεια σας να παρέμβω δημόσια ως πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου μα κυρίως ως πολίτης που δεν ιδιωτεύει αλλά παραμένει σε δράση - σύμφωνα με την θεωρία του Αριστοτέλη . Παρακολουθώ τα τοπικά δρώμενα διότι επηρεάζουν τόσο την ζωή μου όσο και την περιουσία μου.
Ενώ κατά κοινή ομολογία τα πάτε αρκετά καλά στα προβλήματα της καθημερινότητας αξιοποιώντας στο έπακρο, τόσο τα καλά οικονομικά στοιχεία που άφησαν οι προκάτοχοι σας, όσο και το πλεονέκτημα της απλούστευσης των διαδικασιών με τους νόμους της κυβερνησιμότητας , ένα εργαλείο το οποίο δεν είχαν οι προκάτοχοι σας, θα μπορούσατε να διοικείτε χωρίς ίχνος αντιπολίτευσης, καθώς κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την προσπάθεια που γίνεται. Παρόλα αυτά κάνατε ένα μεγάλο λάθος και στην προσπάθεια να το διορθώσετε υποπέσατε σε ένα μεγάλο ατόπημα . Κατηγορήσατε συναδέλφους σας , ανθρώπους που αύριο θα πρέπει να τους πείτε "καλημέρα". Να το πω πιο λαϊκά "τους κρεμάσατε στα μανταλάκια" ρίχνοντας τους ευθύνες που δεν τους αναλογούν.
Ως προς την πρόσφατη ενέργεια: έπρεπε να πάρει απόφαση η οικονομική επιτροπή αν θα επιτραπεί ή όχι η κάλυψη των συνεδριάσεών της από τοπικό μέσο ενημέρωσης - κάτι τέτοιο δεν το πράξατε . Το διαχειριστήκατε .
Ο κύριος Φίλιππος Τζίτζης και ο κύριος Σταμάτης Μαρμαρινός, είναι ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ και ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ της Δημοκρατίας και του Συντάγματος. Ο ρόλος τους, ως αντιπολίτευση, είναι να ελέγχουν και να εκφράζουν την διαφορετική άποψη.
Εσείς δεν ήσασταν ο πρώτος που υπέγραψε το χαρτί της διαγραφής μου όπου μέσα στο κείμενο ήταν γραμμένο αυτό που σας ενοχλούσε ως σύμβουλο το ότι σας αφαιρούσα το λόγο, αφού προηγουμένως είχατε καταχραστεί κατά πολύ τον χρόνο που σας αναλογούσε. Τότε διεκδικούσατε την δημοκρατία . Τώρα τι άλλαξε; Μήπως η μέθη της εξουσίας σας οδηγεί σε καταστάσεις αλαζονείας ; Προσέξτε το.
Επειδή έχω παρακολουθήσει την οικονομική επιτροπή, ουδέποτε οι κύριοι Τζιτζης και Μαρμαρινός έχουν χυδαιολογήσει ή βωμολοχήσει. Τον έντονο τόνο της φωνής του κυρίου Μαρμαρινού τον γνωρίζουμε αλλά γνωρίζουμε επίσης ότι είναι εκ του φυσικού του. Γνωστές είναι οι πολιτικές κορώνες του κυρίου Τζίτζη . Πραγματικά μου προκαλεί εντύπωση . Φυσικά, αν θεωρείτε ότι παρεκτρέπονται, έχετε το δικαίωμα να τους αφαιρέσετε τον λόγο χωρίς όμως να τους αφαιρέσετε το δικαίωμα ψήφου, εφαρμόζοντας πάντα τον νόμο. Απλές δημοκρατικές διαδικασίες. Εκτός αν είσαστε λάτρης άλλων μεθόδων , τακτικών και διαδικασιών.
Γιατί να δώσετε το δικαίωμα σε κακοπροαίρετους και κακόβουλους ανθρώπους να μιλάνε για φασιστικές μεθόδους , για μεθόδους που ανήκουν σε κόμματα τα οποία έχουν αποβληθεί από το πολιτικό μας σύστημα ; Ειλικρινά απορώ.
Αν σας εκνευρίζει η αντιπολιτευτική τους κριτική, τότε κάνατε ατόπημα θέλοντας να τους τιμωρήσετε με το ίδιο νόμισμα. Έχετε το πλεονέκτημα ότι εσείς διοικείτε. Τη διαφάνεια , τη δημοκρατία και την εφαρμογή του νόμου που ζητούσατε όταν κάνατε εσωκομματική αντιπολίτευση στον πρώην δήμαρχο έπρεπε τώρα να τις έχετε σημαία και να μην δίνετε λαβές .
Πιστεύετε, ότι αν κάνατε πράξη αυτά που λέγατε, όταν κάνατε εσωκομματική αντιπολίτευση στον τέως δήμαρχο κύριο Μούρτζη, ο κύριος Μαρμαρινός θα ήταν σκληρός στην κριτική του απέναντι σας. Αντιθέτως πιστεύω πως ενδεχομένως θα ήταν συμπαραστάτης σας. Όμως με πολιτική που ασκείτε του δίνεται η εντύπωση ότι πριν σαμποτάρατε το έργο του πρώην δημάρχου.
Διαλέξτε που θέλετε, σε ποια κατηγορία διοίκησης θέλετε να ανήκετε σε αυτή του ηγέτη ή σε αυτή του διαχειριστή; Δικιά σας η επιλογή.
Ένας ηγέτης αντέχει την κριτική από όπου και αν προέρχεται Την φιλτράρει , βελτιώνεται και προχωράει μπροστά. Το ήθος, οι αρετές, η παιδεία και οι αρχές του κάθε ηγέτη δείχνουν εάν η κοινωνία θα ευδοκιμήσει ή όχι. Αν ο ηγέτης αντί να καλλιεργεί την φιλία και την ενότητα των πολιτών, αναπτύσσει τον ανταγωνισμό και την αντιπαλότητα διότι εμπεριέχεται οργανικά στη φύση του η διαίρεση, το συμφέρον και κατ’ επέκταση ο διαχωρισμός του κοινωνικού σώματος, τότε έχει αποτύχει. Η Δικαιοσύνη, είναι αρετή η οποία εμπνέει τη φιλία και την ομόνοια μεταξύ των πολιτών, ενώ απεναντίας η αδικία προκαλεί μίση, στάσεις και συγκρούσεις. Είναι προτιμότερο ν’ αδικείσαι παρά ν’ αδικείς. Και εσύ κύριε Δήμαρχε τους αδίκησες.
Ο τόπος έχει ανάγκη από έναν δημοκρατικό ηγέτη, αλλά και για ενημέρωση για τα δρώμενα. Ενημέρωση από όλα τα τοπικά μέσα του νησιού χωρίς διακρίσεις.
Το νησί χρειάζεται Ενότητα για να πάει μπροστά. Όχι διαχωρισμούς σε Δικούς μας και σε Άλλους.
Μετα Τιμής
Νικόλαος Τρ. Οικονόμου
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αίγινας - Δημότης