"Καρατόμηση δένδρων στην Αίγινα": Επιστολή Ευθύμη Στεργιούλα προς το Δημοτικό Συμβούλιο.

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε, κύριε πρόεδρε του δημοτικού συμβουλίου, κυρίες κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι.
Ο δρόμος για την επίτευξη θετικού αποτελέσματος, δεν αρκεί μόνο να είναι στρωμένος με καλές προθέσεις. Απαιτείται κατάρτιση, εμπειρία, εξειδίκευση.
Αναφορικά λοιπόν με αυτό που έχει διαπραχθεί εις βάρος των δένδρων του νησιού, απ όσον γνωρίζω, ούτε εσείς αλλά ούτε και ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, δεν έχετε την απαιτούμενη κατάρτιση, που να επιτρέπει πράξεις που καθορίζουν την εικόνα αλλά και το περιβαλλοντικό στίγμα του νησιού.
Τρανταχτό παράδειγμα η άνευ λόγου καρατόμηση των ευκάλυπτων απέναντι από το ορφανοτροφείο, αλλά και των δένδρων στη παιδική χαρά στην πόλη της Αίγινας, απέναντι από τα εκδοτήρια, σε όλο το παραλιακό μέτωπο από την Αίγινα προς τη Σουβάλα και αλλού.
Ειδικά σε ότι αφορά τους ευκάλυπτους, έχουμε πλήρη καταστροφή της μορφής και της δομής των δένδρων, υποβάθμιση του τοπίου, δημιουργία ευπάθειας, εφ όσων τα κλαδιά που θα φυτρώσουν από το πλάι του κορμού, θα σπάζουν ευκολότερα.
Αυτές είναι θέσεις γεωπόνων του Γεωτεχνικού επιμελητηρίου και της Πανελλήνιας ένωσης επαγγελματιών γεωτεχνικών επιχειρήσεων πρασίνου, όταν είδαν εκτενές φωτογραφικό υλικό.
«Αυτό δεν είναι κλάδεμα αλλά καρατόμηση» ήταν η άμεση απάντηση τους.
Κύριε Δήμαρχε κύριες, κύριοι δημοτικοί σύμβουλοι, το περιβάλλον της Αίγινας δεν είναι τσιφλίκι κανενός και η απάντηση: Πήραμε οδηγίες από κάποιο γεωπόνο δεν αρκούν.
Θα πρέπει αυτός ο γεωπόνος, αλλά και ο οποίος υπεύθυνος να απαντήσει στους αρμόδιους φορείς που έχουν ενημερωθεί αλλά και στο Συνήγορο του Πολίτη όπου έχει γίνει αναφορά.
Ως τότε πιστεύω ότι η οποιαδήποτε επέμβαση κατά των δένδρων που έχουν απομείνει να έχει γραπτή έγκριση.

Με εκτίμηση
Ευθύμης Στεργιούλας