Επιστολή Νίκου Οικονόμου με θέμα την ίδρυση του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας.

Με ευχάριστη έκπληξη είδα την υιοθέτηση της πρότασης μου από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Αίγινας με το δελτίο τύπου που εξέδωσε την 21η Απριλίου 2021.  Η πρόταση η οποία είχε κατατεθεί  από μέρους μου στις 24 Μαρτίου 2021 και απευθυνόταν τόσο στην Δημοτική Επιτροπή Παιδείας όσο και στο Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας. Ανεξαρτήτα από το μάλλον τυχαίο γεγονός ότι το δελτίο τύπου του προέδρου εκδόθηκε την επόμενη μέρα της διεξαγωγής του δημοτικού συμβουλίου όπου διαβάστηκε η επιστολή μου , αν και είχε την δυνατότητα να τοποθετηθεί, και το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε στην πατρότητα της ιδέας.
Άλλωστε η πρόταση αυτή δεν γίνεται πρώτη φορά από μεριάς μου είχε έρθει  ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο το 2015 ύστερα από εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας της οποίας ήμουν τότε πρόεδρος.
Χαίρομαι που είμαστε συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια . Όσο για την προσπάθεια οικειοποίησης της δικής μας πρότασης είναι κατανοητό από ένα άγουρο και νεοφώτιστο της πολιτικής να κάνει λάθη . Τους συνιστούμε να σέβεται   τους θεσμούς και τα πρόσωπα και να μην επαναλάβει στο μέλλον παρόμοια ατοπήματα.
Για την  ενημέρωση των πολιτών το κύριο κείμενο της εισήγησης είναι το κάτωθι

Αίγινα 24/3/2021
Προς
Δήμαρχο και Πρόεδρο Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Δήμου Αίγινας
Κοινοποίηση: 1. Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
2. Δημοτικούς Συμβούλους
Πρόταση
Θέμα: Ίδρυση του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ της Αίγινας
Αξιότιμε Πρόεδρε της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας
Αξιότιμα μέλη
Προτείνω να προβούμε σε ενέργειες ώστε να γίνει ίδρυση του Τομέα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων και να λειτουργήσει είτε η ειδικότητα Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού είτε η ειδικότητα Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού, στο ΕΠΑΛ της Αίγινας . Η πρόταση γίνεται ύστερα από κρούσεις που δέχτηκε από γονείς και άτομα που ενδιαφέρονται . Μια τέτοια ειδικότητα δίνει διέξοδο εργασίας στους μαθητές και για την οποία όπως προανέφερα υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον . Το Ε.Κ μπορεί να διαθέσει τα κατάλληλα εργαστήρια και τους πόρους για τη λειτουργία της ειδικότητας αυτής.
Φυσικά πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας και την γνώμη του Συλλόγου Διδασκόντων και του Διευθυντή του ΕΠΑΛ.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου κυριο Στυλιανό Θεριανό για τον σεβασμό που έδειξε διαβάζοντας την επιστολή μου στο δημοτικό συμβούλιο. Τίμησε τον θεσμό του πρόεδρο πράττοντας τα δέοντα.


Μετά Τιμής
Νικόλαος Τρ. Οικονόμου
Πρώην Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας.
Μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας του Δήμου Αίγινας
Διευθυντής Γυμνασίου Μεσαγρού