Επιστολή Νίκου Αλεξίου για τον ελλιμενισμό του Πλωτού Ασθενοφόρου, χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια Αττικής.

Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Αίγινας & κον Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας
Θέμα: Ελλιμενισμός Πλωτού Ασθενοφόρου Λιμενικού Σώματος, χρηματοδοτούμενου από την Περιφέρεια Αττικής
Αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας, Την 3η Φεβρουαρίου με αφορμή την ανακοίνωση της υποψηφιότητας μου για τις Δημοτικές Εκλογές 2023, έστειλα Επιστολή στον αξιότιμο αρχηγό του Λ.Σ. Αντιναύαρχο κ. Κλιάρη για τον ΑΝΑΓΚΑΙΟ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟ του πλωτού ασθενοφόρου στο λιμάνι της Αίγινας. Μια Επιστολή εμπεριστατωμένη με πλήθος εγγράφων που σύντομα θα δουν το φως της δημοσιότητας.
Την 28/5/2021 ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης ανακοίνωσε την προμήθεια του νέου σκάφους που η Περιφέρεια Αττικής χρηματοδοτεί με 500.000 Ευρώ.
Με άλλη δήλωση ο Υφυπουργός Ναυτιλίας κ. Κώστας Κατσαφάδος ανακοίνωσε πως το εν λόγω σκάφος θα ελλιμενίζεται από το Σεπτέμβριο στο νησί της Αίγινας.
Οφείλω να συγχαρώ δημόσια τον κ. Περιφερειάρχη για την χρηματοδότηση του έργου, τον βουλευτή Α' Πειραιά κ. Νικόλαο Μανωλάκο που με ερώτηση του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο από τον Σεπτέμβριο του 2020 ενημέρωσε για το θέμα τον ΥΕΝ κύριο Πλακιωτάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος που προώθησε την επιστολή μου στο αρμόδιο τμήμα που αποφασίζει για τον ελλιμενισμό του σκάφους.
Να ευχαριστήσω επίσης την Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου- Μπόγρη για το διαρκές ενδιαφέρον της για το θέμα καθώς με σχετική προς εμέ Επιστολή της από την 1/12/2020 είχε απαντήσει πως αρμόδιο για τον ελλιμενισμό είναι το Λιμενικό Σώμα και τέλος τον Υφυπουργό Ναυτιλίας για την δημόσια δέσμευση του ότι το πλωτό θα ελλιμενίζεται από τον Σεπτέμβριο του 2021 στην Αίγινα.
Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση μου, που οι πολίτες και οι επισκέπτες του νησιού μας θα αισθάνονται πλέον ασφαλείς και η Υγεία τους θωρακίζεται με τον καλύτερο τρόπο.
Η παράταξη "Αίγινα 2023" και ο υποψήφιος Δήμαρχος Νίκος Ευστ. Αλεξίου πέτυχαν τον πρώτο στόχο και ΟΡΑΜΑ τους πριν ακόμα κριθούν από τον Αιγινήτικο λαό!!!!
Μετά Τιμής
Νίκος Ευστ. Αλεξίου Κοινοτικός Σύμβουλος Αίγινας, Υποψήφιος Δήμαρχος "Αίγινα 2023".