Ο κ. Σάκης Σακκιώτης ζητά με επιστολή του, την επανατοποθέτηση πινακίδας για την πλατεία Ελληνο-Ουκρανικής φιλίας στη Βαγία.

Με βάση τα αναφερόμενα επί της αδελφοποίησης του Δήμου μας με το Σταρομπέσοβο Ουκρανίας, παρακαλώ να δεχθείτε προς δημοσίευση τα παρακάτω:
-Η εισήγησή μου προς το Δημ. Συμβούλιο για έγκριση ονοματοδοσίας πλατείας Βαγίας της Δημ. Κοινότητας Μεσαγρού ήταν συνδεδεμένη με την θετική-ομόφωνη απόφαση της Δημ. Κοινότητας Μεσαγρού, που είχε προηγηθεί -αριθμ. Αποφ. 231/2013.
Το Δημ. Συμβούλιο αποφάσισε δια της αριθμ. 151/30.8.2013 απόφασης του, την ονοματοδοσία.
Η πινακίδα δια του αρμοδίου υπαλλήλου Δημ .Κομματά τοποθετήθηκε στην θέση που έπρεπε ΠΑΡΟΥΣΙΑ μου .
 Όμως - όπως διαπίστωσα η πινακίδα αφαιρέθηκε, για να αφαιρεθεί κατά τη γνώμη ασυνείδητων η "ενοχλημένων", ο σεβασμός μας στην πνευματική κληρονομιά της Ελληνικής ομογένειας.
Οι Ιστορικές παραδόσεις από κάθε πόλη-όπου διαμένουν Έλληνες της Ουκρανίας-απόγονοι της Αρχαίας Ελλάδας-είναι ο εθνικός μας θησαυρός ο οποίος τιμά τη μητρική γη και κάνει πλουσιότερη την κληρονομιά των Ελλήνων της Ουκρανίας.
Κατά τον Δήμαρχο της Μαριούπολης, η πόλη του είναι η Ελληνική πρωτεύουσα της Ουκρανίας.
Τα παραπάνω συνδέονται με δηλώσεις του κατά το Φεστιβάλ Ελληνικού Πολιτισμού της Ουκρανίας αφιερωμένο στην 225η επέτειο της μνήμης του Αγίου Ιγνατίου Μαριούπολης και στην 20η επέτειο Ανεξαρτησίας της Ουκρανίας.
Η Διοίκηση του Δήμου πρέπει να επανατοποθετήσει την πινακίδα.
κ. Δήμαρχε δεν φέρετε καμία ευθύνη.
Όμως πρέπει να διορθώσετε, .δηλαδή να ξαναβάλετε την πινακίδα.
Αυτό επιβάλλει η ορθολογική διαχείριση των υποθέσεων του Δήμου μας.
 Με εκτίμηση
Σάκης Σακκιώτης
 πρ.Δήμαρχος Αίγινας