Επιστολή κ. Νίκου Αλεξίου προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για τα ναυτιλιακά επαγγέλματα στο ΕΠΑΛ και τον ελλιμενισμό του πλωτού ασθενοφόρου.

Νίκος Ευστ.Αλεξίου: "Ναυτιλιακά Επαγγέλματα στο ΕΠΑΛ Αίγινας-Ελλιμενισμός Πλωτού Ασθενοφόρου: Βίοι παράλληλοι. Ίδιοι εμπνευστές και δημιουργοί και στο βάθος πολιτική αγνωμοσύνη, αμνησία και αμετροέπεια".
 

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, κύριε Δήμαρχε, Αξιότιμοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Αίγινας. 

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και μεγάλη χαρά και ικανοποίηση πληροφορήθηκα πως μετά από 3 ολόκληρα χρόνια, εντάσσονται τα Ναυτιλιακά Επαγγέλματα (Πλοιάρχου και Μηχανικού στο ΕΠΑΛ Αίγινας).

Ωστόσο με αφορμή τους παράλληλους βίους των Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων με τον Ελλιμενισμό του Πλωτού Ασθενοφόρου στο νησί μας (Που καθημερινά εδώ και 2 χρόνια σώζει ζωές), θα ήθελα σύντομα να σας καταθέσω τα εξής:

Πραγματικά με την καταλυτική προτροπή, βοήθεια και καθοδήγηση συμπολίτη μας (Τυγχάνει να είναι το ίδιο πρόσωπο και στις δύο περιπτώσεις) ήρθαν στα χέρια μου σημαντικά στοιχεία τα οποία αξιοποιώντας τα στο έπακρο με την Δημοσιογραφική αλλά και Αυτοδιοικητική μου ιδιότητα κατάφερα να φτάσω και τις δυο υποθέσεις εκεί που έπρεπε. Για το πλωτό δεν χρειάζεται να πω περισσότερα καθώς σε δημοσιεύματα, Επιστολές, άρθρα και (Δελτία Τύπου πάντα με εμπεριστατωμένα επισυναπτόμενα στοιχεία στην έγκριτη ιστοσελίδα aeginaportal) έχει αποδειχθει έμπρακτα ο καταλυτικός ρόλος μου στην υπόθεση πλωτό (Συνημμένη σχετ. 1 Η Επιστολή μου στον Αρχηγό του Λ.Σ. στις 3/2/2021) . 

Τώρα πώς κάποιοι που έχουν πολιτική "αλλεργία" στο άκουσμα του ονόματος μου, δεν είχαν το πολιτικό σθένος να παραδεχτούν την αλήθεια, ειλικρινά ποσώς με ενδιαφέρει. Όπως έχω πει πολλές φορές: Ο λαός και ο Άγιος γνωρίζουν.   

Άλλωστε και στις δύο περιπτώσεις ο τ. Βουλευτής της Περιφέρειας μας στρατηγός κ. Νικόλαος Μανωλάκος έφερε και τα δυο θέματα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, λίγες μέρες μετά τις δικές μου πρώτες ενέργειες. Μήπως είχαμε και αξιοποιήσαμε την ίδια πηγή πληροφόρησης και άντλησης στοιχείων; Λέω μήπως;

Και κάτι τελευταίο που αφορά το πλωτό ασθενοφόρο: Δεν υπάρχει καμία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας που να αποδέχεται την έλευση του. (Τυχαίο...δεν νομίζω).

Κάτι το οποίο το γειτονικό Αγκίστρι είχε πράξει  με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου... Και αυτό μετά από Εισήγηση του πρ. υποψηφίου Δημάρχου Αίγινας κ. Γιώργου Θεοδωράκη και αυτό για να μην χαθεί η ευκαιρία του Ελλιμενισμού καθώς κάποιοι στο δικό μας νησί ήθελαν να ελλιμενίζεται στα... Μέθανα (Τα συμπεράσματα δικά σας).

Πάμε τώρα στο θέμα Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων στο ΕΠΑΛ Αίγινας. Η Κοινότητα Αίγινας με ΠΡΟΤΑΣΗ μου (ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ 2) έλαβε την από 31/3/2021 ομόφωνη απόφαση της ώστε να πάρει το δρόμο του το ζήτημα. Στη συνέχεια ΜΕΤΑ την απόφαση της Κοινότητας Αίγινας επακολούθησε η απόφαση της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Παιδείας (13/5/2021) καθώς και οι σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας (ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 3&4) στις οποίες "ως δια μαγείας" η Απόφαση της Δημοτικής Κοινότητας Αίγινας συμπεριλαμβάνεται μόνο στα σχετικά της από 17/1/2024 απόφασης. Στην απόφαση της 3ης Δεκεμβρίου του 2021 κάποιος ή κάποιοι φρόντισαν να εξαφανίσουν την απόφαση της Κοινότητας Αίγινας δεδομένης της από 3/2/2021 δήλωσης υποψηφιότητας μου για το Δήμο της Αίγινας (Τα συμπεράσματα πάλι δικά σας).

Καλώ λοιπόν τον κ. Δήμαρχο Αίγινας (έστω και την ύστατη ώρα) να ΔΙΑΛΥΣΕΙ και να ΔΙΑΨΕΥΣΕΙ τις περί πολιτικής αγνωμοσύνης και αμετροέπειας εικασίες μου και να δηλώσει ξεκάθαρα πως από την Ομόφωνη Απόφαση της Κοινότητας Αίγινας (Από 31/3/2021 και με Πρόταση του Υπογράφοντος) ξεκίνησαν όλα.

Η γνωστοποίηση του Θέματος στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Παιδείας του Δήμου καθώς και στην Διοίκηση του ΕΠΑΛ Αίγινας ήρθαν μεταγενέστερα χρονικά και με απαρχή την απόφαση της Κοινότητας, χωρίς την οποία ΤΙΠΟΤΑ δεν θα ξεκινούσε. Αυτό επιβεβαιώνει και επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας όπως θα δούμε πιο κάτω.

Στην Αυτοδιοίκηση και στην πολιτική κύριε Δήμαρχε και αξιότιμοι κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι υπάρχει συνέχεια, τα γραπτά μένουν και οι εκάστοτε αποφάσεις γι αυτό έχουν ημερομηνίες.

Άλλωστε γι αυτό και ο πρ. Πρόεδρος της Κοινότητας Αίγινας και σημερινός Δημοτικός Σύμβουλος της Διοίκησης κ. Παναγιώτης Κασιμάκης είχε εκδώσει σχετικό Δελτίο Τύπου για το θέμα στις 21/4/2021 (Συνημμένο 5).

Ας κοιτάξει ο κ. Δήμαρχος στα μάτια τον Δημοτικό Σύμβουλο της παράταξης του και να παραδεχτεί επιτέλους την "πατρότητα" του θέματος. 

Έχω κατά καιρούς δηλώσει πως σε θέματα Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού δεν πρέπει να υπάρχουν πλειοδοσίες αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχτώ και το ποτήρι της πολιτικής υστεροβουλίας να... ξεχειλίζει.

Ως ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ πολιτικού πολιτισμού σας επισυνάπτω ως  συνημμένο (ΣΧΕΤ 6) το σχετικό από 21/5/2021  Email μου προς τον τ. Πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας κ. Παν. Κασιμάκη  (κοινοποιούμενο προς τον τ. Πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Στέλιο Θεριανό) με το οποίο αφού τόν ευχαριστούσα, προέτρεπα την αναγκαιότητα (Βάσει και εγγράφου του Υπουργείου Παιδείας από 6/5/2021, προς την κοινότητα Αίγινας-ΣΥΝΗΜΜΕΝΟ ΑΡ. 7) για λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας σχετικά με τα Ναυτικά Επαγγέλματα. Το εν λόγω επίσημο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας δείχνει ξεκάθαρα ποιοι ξεκίνησαν και πως ξεκίνησαν το συγκεκριμένο θέμα: Η Κοινότητα Αίγινας!

Έτσι ασκείται η πολιτική: Με σύμπλευση, συνεργασία και ομόνοια κάτι το οποίο η πρ. Διοίκηση της Κοινότητας Αίγινας το ακολούθησε πιστά.

Μακάρι να αποτελέσουμε παράδειγμα προς μίμηση!

ΥΓ: Αν κάποτε αποδοθούν οι Φυλακές της Αίγινας (Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο) εξ ολοκλήρου στον Αιγινήτικο λαό, όπως έχω ζητήσει με την από 14/7/2023 Επιστολή μου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό, ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια φαινόμενα πολιτικής... αμνησίας. 

Νίκος Ευστ.Αλεξίου Πρ.Κοινοτικός Σύμβουλος, Επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης Κοιν. Αίγινας (2019-2023).