Ανακοίνωση Τμήματος Ναυτιλίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. για την 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, με ένα εκτρωματικό νομοσχέδιο, που βρίσκει ένθερμους υποστηρικτές μόνο ανάμεσα στους εφοπλιστές και σε ορισμένους γνωστούς εργοδοτικούς φορείς, εξαπολύει μια ολομέτωπη επίθεση κατά των Ναυτεργατών, αφανίζοντας θέσεις εργασίας και διαλύοντας εργασιακά δικαιώματα.

Μοναδικός στόχος της κυβέρνησης, είναι να θυσιάζει τους ναυτεργάτες στον βωμό του κέρδους των εφοπλιστών, αποδεικνύοντας ότι όταν μιλάει και χύνει κροκοδείλια δάκρυα για την «Ελληνική Ναυτιλία», εννοεί μόνο τα πιο ακραία και αναχρονιστικά εφοπλιστικά συμφέροντα, που θέλουν να απασχολούν όσο γίνεται λιγότερους ναυτικούς, με συγκροτημένα δικαιώματα και αξιοπρεπείς αμοιβές.

Με το ίδιο νομοσχέδιο και πάντα για την εξυπηρέτηση συμφερόντων, η κυβέρνηση δεν διστάζει να καταδικάσει σε απομόνωση -ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες- πολλά νησιά, καταργώντας την υποχρεωτική 10μηνη απασχόληση του πλοίου.

Για τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. είναι ξεκάθαρο, ότι αυτή η πολιτική πρέπει να ανατραπεί και στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα και τα αιτήματα του ναυτεργατικού κόσμου της χώρας μας, οι οποίοι κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, για να σταματήσουν την απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας, αυξάνοντας την ήδη μεγάλη ανεργία στο χώρο των ναυτικών και για την προάσπιση του θεσμού των ΣΣΕ.

Παράλληλα, απαιτούμε την:

• Άμεση ανάκληση του νομοσχεδίου που καταργεί τις οργανικές συνθέσεις της ΣΣΕ, την 10μηνη επάνδρωση στα επιβατηγά πλοία και τις εργασιακές σχέσεις των ναυτεργατών.
• Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, στο προ των Μνημονίων και των σχετικών Εφαρμοστικών Νόμων καθεστώς.
• Εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και της κείμενης νομοθεσίας.
• Άμεση αντιμετώπιση της όξυνσης της ανεργίας στους Έλληνες ναυτεργάτες, καταπολέμηση της λεγόμενης «μαύρης» εργασίας, που ανέρχεται στο 50% του συνόλου των εργαζομένων και ανταπόκριση, επιτέλους, του Γραφείου Εύρεσης Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ), στο ρόλο για τον οποίον ιδρύθηκε.
• Να καταργηθούν οι εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις σε βάρος των ναυτεργατών και επιτέλους να φορολογηθεί ο πλούτος των εφοπλιστών.

Θεωρούμε, ότι η αλληλεγγύη είναι το μεγαλύτερο όπλο, που έχουν οι εργαζόμενοι για την ανατροπή της νεοφιλελεύθερης κυβερνητικής πολιτικής. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. συμπαρίσταται στο δίκαιο αγώνα των ναυτεργατών και του συνόλου των εργαζομένων, που πλήττει το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Τμήμα Ναυτιλίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png