Κράνη και ζώνες στο στόχαστρο.


Συνεχείς και αυστηροί είναι τον τελευταίο καιρό οι έλεγχοι που γίνονται από άνδρες του αστυνομικού τμήματος Αίγινας σε μοτοσυκλετιστές για τη χρήση κράνους. Ο λόγος εντοπίζεται στην εφαρμογή του νέου Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που είναι σε ισχύ εδώ και μερικές μέρες. Πιο συγκεκριμένα ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας προβλέπει αναβαθμισμένα - "τσουχτερά" πρόστιμα και ποινές που ειδικά για την χρήση κράνους φτάνουν τα 350 ευρώ, 5 βαθμούς ποινής και δεκαήμερη αφαίρεση του διπλώματος και των στοιχείων οδήγησης.
Στο νησί λέγεται ότι αυξήθηκε η ζήτηση για κράνη στα ειδικά καταστήματα. Πιθανών, αλλά μάλλον ένα πολύ μικρό ποσοστό τα χρησιμοποιεί μέχρι στιγμής.
Στο ίδιο ποσό κυμαίνεται και το πρόστιμο για την χρήση ζώνης. Εδώ ο νέος κώδικας κάνει κάποιες εξαιρέσεις ειδικά για οδηγούς που κάνουν διανομές και πραγματοποιούν συχνές στάσεις και κάποιες άλλες ειδικές κατηγορίες που οι επαγγελματίες γνωρίζουν.
Μένει να δούμε αν οι έλεγχοι θα συνεχιστούν και το γράμμα του νόμου θα τηρηθεί από όλους μας ή απλά κάποιοι συμπολίτες μας πλήρωσαν ένα γενναίο ποσό επ' ευκαιρία της "πρεμιέρας" του νέου Κ.Ο.Κ. Περισσότερες πληροφορίες στο website του Υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών.