Κλοπή υδρομέτρου από την αποθήκη υλικών του Δήμου Αίγινας.

Απανωτά είναι τα θέματα που προκύπτουν με τα υδρόμετρα της Υπηρεσίας Ύδρευσης του Δήμου Αίγινας. Έτσι μετά το χαλασμένο υδρόμετρο της Πέρδικας το καλοκαίρι και το σπασμένο υδρόμετρο στις εγκαταστάσεις του ΝΟΑ την παραμονή της πρωτοχρονιάς, ένα νέο περιστατικό δημιουργεί προβληματισμό. Πιο συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Κυριακής, στις αποθήκες του Δήμου Αίγινας στην περιοχή του Κέντρου Υγείας, σημειώθηκε διάρρηξη που όπως φάνηκε είχε στόχο την κλοπή ενός εκ των δύο υδρομέτρων που φυλάσσονταν στην αποθήκη.


Ο άγνωστος ή οι άγνωστοι κατάφεραν να παραβιάσουν το παράθυρο που βρίσκεται δίπλα στην κεντρική είσοδο των αποθηκών και σύμφωνα με τις δηλώσεις του αρμόδιου αντιδήμαρχου κυρίου Παναγιώτη Μαρμαρινού στο Aegina Portal, το υδρόμετρο που κλάπηκε ήταν αυτό του Λεοντίου. Να σημειώσουμε ότι ο κύριος Μαρμαρινός στις 3 Ιανουαρίου, με αφορμή το θέμα του κατεστραμμένου υδρομέτρου του ΝΟΑ είχε δηλώσει ότι λόγω της νέας χρονιάς θα αλλαχθούν όλα τα υδρόμετρα.

Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, τα δύο παλιά υδρόμετρα (ένας της περιοχής του Λεοντίου και ένα της Αίγινας) φυλάσσονταν στις αποθήκες του Δήμου, προκειμένου αυτά να εξεταστούν από αρμόδιο υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ, κάτι που τώρα δεν είναι δυνατόν αφού αυτό που καταμετρά τις μεγαλύτερες ποσότητες (του Λεοντίου) έχει κλαπεί. Η διάρρηξη των αποθηκών και η κλοπή του υδρομέτρου έγινε αντιληπτή το πρωί της Δευτέρας, οπότε και ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός κατέθεσε μήνυση στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.