Aegina Rising. "Ταξίδεψε την ευχή", στις 6 Ιανουαρίου στην Παλαιά Προβλήτα.

Video - φωτογραφία: Βασιλική Ταντάουι.
Πολύχρωμες και φωτεινές οι ευχές, συντρόφεψαν τις μέρες των γιορτών δημιουργώντας στιγμές αισιοδοξίας στους περαστικούς. Φωτογραφήθηκαν χιλιάδες φορές, έγιναν το θέμα συζήτησης στις παρέες του νησιού, ακόμη και σημείο συνάντησης για φίλους και γνωστούς. Ταξίδεψαν στο εξωτερικό μέσα από σελίδες κοινωνικής δικτύωσης και η δράση αποτέλεσε κίνητρο για ομάδες σε όλη την Ελλάδα ώστε να σχεδιάσουν κάτι ανάλογο τα επόμενα Χριστούγεννα. Το χριστουγεννιάτικο δέντρου του Aegina Rising στην Παλαιά Προβλήτα, κράτησε καλά φυλαγμένες τις ευχές των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού. Αν και στην αρχή έμοιαζε περισσότερο με μία σημειολογική προσέγγιση, εντούτοις από τις πρώτες κιόλας στιγμές της ύπαρξής του, οι κάτοικοι του νησιού το περιέβαλαν με μεγάλη ζεστασιά.


Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια των ημερών που πέρασαν προστέθηκαν και άλλα μπουκάλια στο δέντρο, από ανθρώπους που έλλειπαν, έμαθαν και προσέθεσαν τη δική τους ευχή με το δικό τους μπουκάλι. Μια σκέψη ενός περαστικού ήταν ότι: είναι συγκλονιστικό να σκεφτεί κανείς ότι οι ευχές τόσων ανθρώπων μένουν εκεί τα βράδια, σαν να αποκτούν μία διαφορετική υπόσταση στο πνεύμα των Χριστουγέννων. Να φωτίζουν με την ελπίδα που κρύβουν μέσα τους, αλλά και να φωτίζονται από τις ελπίδες εκατοντάδων άλλων. Τις νύχτες, όταν είχε δυνατό αέρα, τα μικρά μπουκάλια χτυπούσαν μελωδικά μεταξύ τους και μετά τη βροχή οι σταγόνες έπαιζαν μαγικά παιχνίδια με φως. Όλες αυτές τις ημέρες οι κάτοικοι του νησιού το κράτησαν ζωντανό, χωρίς ποτέ να ποτέ να καταστραφεί κάτι.

Στις 6 Ιανουαρίου, το απόγευμα των Θεοφανίων, οι ευχές θα ταξιδέψουν στη θάλασσα και θα δημιουργήσουν ρευστές εικόνες στα χρώματα του ήλιου που δύει. Η ελπίδα, η προσμονή των ευχών, θα παραμένουν ζωντανές καθώς τα μικρά μπουκάλια θα απομακρύνονται φωτισμένα, ταξιδεύοντας σε αυτό που συνδέει την Αίγινα με τη ζωή, τη θάλασσα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει την Κυριακή 6 Ιανουαρίου στις 4 το απόγευμα στην Παλαιά Προβλήτα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png