"Πνιγμένη" στα σκοτάδια και τα μπάζα η περιοχή γύρω από την εκκλησία του "Σωτήρα" στο Καποδιστριακό Ορφανοτροφείο.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού η εκκλησία του "Σωτήρα" στην πίσω πλευρά του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου, αποτέλεσε ένα σημείο πολιτισμού για το νησί, καθώς στον προαύλιο χώρο πραγματοποιήθηκε συναυλία του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας. Τον τελευταίο καιρό όμως η περιοχή έχει αφεθεί στην τύχη της, καθώς οι κάτοικοι και οι περαστικοί βλέπουν καθημερινά, ο χώρος να χρησιμοποιείται για την απόθεση μπαζών, στρωμάτων και άλλων αντικειμένων.

Η εικόνα σε τίποτα δεν θυμίζει ότι θα έπρεπε να περιβάλει ως έννοια τα καποδιστριακά κτίρια, καθώς αν και οι κάδοι ήταν καθαροί, δεν συνέβαινε το ίδιο γύρω από αυτούς. Μαζί με τον όγκο των αδρανών υλικών που αυξάνεται καθημερινά, οι κάτοικοι που μένουν ή περνούν από εκεί, έχουν να αντιμετωπίζουν και το πυκνό σκοτάδι που καλύπτει τα πάντα. Κάποιες λάμπες που έχουν καταστραφεί εδώ και καιρό δεν έχουν ακόμη αλλαχθεί, με αποτέλεσμα ο δρόμος να είναι κυριολεκτικά αδιάβατος όταν πέσει το σκοτάδι.

Δίπλα σε όλα αυτά, αρκετά αυτοκίνητα που έχουν παρατηθεί εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, συμπληρώνουν την κακή εικόνα σε αυτή την πλευρά του Καποδιστριακού Ορφανοτροφείου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png