Η γιορτή των παραδοσιακών ποικιλιών από την ομάδα "Πελίτι" Αίγινας.

Στον Πύργο Μαρκέλλου, από την ομάδα "Πελίτι" Αίγινας, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η ετήσια δράση για την προσφορά των φυτών που είχαν φυτευτεί στο "ανοιχτό σπορείο" δύο μήνες πριν. Η εθελοντική αυτή δράση έχει ως σκοπό, αρχικά την ευαισθητοποίηση των κατοίκων του νησιού στη διατήρηση και διάσωση των ντόπιων και παραδοσιακών ποικιλιών σπόρων, αλλά και την επιστροφή αυτών των ποικιλιών στην καθημερινή διατροφή με την καλλιέργειά τους. Η φετινή γιορτή συγκέντρωσε περισσότερο κόσμο από κάθε άλλη φορά, κάνοντας φανερό ότι η όλη πρωτοβουλία λειτουργεί κάθε χρόνο όλο και περισσότερους φίλους. Όσοι το επιθυμούσαν παρέλαβαν δωρεάν φυτά και σπόρους.

Παράλληλα, μέσα από ομιλίες έγινε αναφορά σε τρόπους για την καλλιέργειά των ντόπιων ποικιλιών, ενώ μαθητές από σχολεία του νησιού, που συμμετείχαν στο ανοικτό σπορείο, παρουσίασαν σήμερα τα μικρά φυτά τους. Στην δράση συμμετείχαν και μέλη της ακτιβιστικής ομάδας "Δρυάδες" Αθήνας, που μίλησαν για τις συγκαλλιέργειες, την καθαρότητα των ποικιλιών και τη διατήρηση των σπόρων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png