Πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα για τους επαγγελματίες της Πέρδικας, λόγω της έλλειψης δρομολογίων τα Σαββατοκύριακα.

Πολλαπλασιάζονται τα προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή της Πέρδικας, λόγω της έλλειψης δρομολογίων του ΚΤΕΛ και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Ειδικότερα η έλλειψη δρομολογίων του ΚΤΕΛ τα Σαββατοκύριακα, οπότε και οι επισκέπτες του νησιού αυξάνονται, πλήττει σοβαρά την επιχειρηματικότητα της περιοχής, επηρεάζοντας αρνητικά τις προσπάθειες των καταστημάτων και των ιδιοκτητών τους και μάλιστα μέσα στο γνωστό περιβάλλον της κακής οικονομικής κατάστασης.

Επιχειρηματίες της περιοχής κάνουν λόγο για τη δημιουργία συνθηκών που χαρακτηρίζεται από "έλλειψη ισορροπίας", καθώς η απομακρισμένη από το κέντρο περιοχή της Πέρδικας, δεν απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα που παρέχει η ύπαρξη δημόσιας συγκοινωνίας. Το πρόβλημα δείχνει την πραγματική του διάσταση τώρα, με την τουριστική περίοδο να ανοίγει ύστερα από έναν δύσκολο χειμώνα, αλλά με μία τόσο σημαντική υπηρεσία, όπως αυτή της δημόσιας συγκοινωνίας να απουσιάζει.

Και βέβαια από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι εκτός από τις επιπτώσεις στην επιχειρηματικότητα, σοβαρότατα είναι και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, οι ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες, που έχουν την οικονομική δυνατότητα να μετακινηθούν μόνο με τα λεωφορεία. Πέρδικα, Μαραθώνας, Βροχεία και οι γύρω περιοχές αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίσουν επίσης και οι εργαζόμενοι, που αν και λόγω της τουριστικής σεζόν κατάφεραν να βρουν εργασία, είναι αδύνατον να μετακινηθούν προς την Πέρδικα το Σαββατοκύριακο αν δεν έχουν δικό τους μέσο ή αν δεν "βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png