Το εξαιρετικά επικίνδυνο είδος του Λαγοκέφαλου - Lagocephalus Sceleratus εμφανίστηκε και πάλι ανοιχτά της Αίγινας.

Δύο άτομα του εξαιρετικά επικίνδυνου είδους για τον ανθρώπινο οργανισμό με την κοινή ονομασία "Λαγοκέφαλος", ήταν μέρος της ψαριάς του κυρίου Σταύρου Γενίτσαρη σήμερα το πρωί. Ο λόγος για τον οποίο ο Λαγοκέφαλος είναι εξαιρετικά επικίνδυνο ψάρι για την ανθρώπινη υγεία είναι η τετραδοτοξίνη, πρόκειται για νευροτοξίνη η οποία είναι 1.250 φορές πιο ισχυρή από το κυάνιο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η οποιαδήποτε θεραπεία σε άτομο που έχει καταναλώσει Λαγοκέφαλο είναι μόνο συμπτωματική, καθώς δεν υπάρχει αντίδοτο. Υπάρχει μια ακολουθία συμπτωμάτων, καθώς μετά από 30 λεπτά από την κατανάλωσή του μουδιάζει η γλώσσα και τα χείλη, δημιουργείται αίσθηση ελαφρότητας, σαν να αιωρείται ή σαν να επιπλέει αυτός που το κατανάλωσε, αργότερα υπάρχουν συμπτώματα πονοκεφάλου, έντονος πόνος στο στομάχι, σταδιακή παραλυσία και ακινησία. Κατά τη διάρκεια των συμπτωμάτων υπάρχει αναπνευστική ανεπάρκεια και καρδιακή αρρυθμία.

Ο κύριος Γενίτσαρης αναγνώρισε άμεσα το επικίνδυνο είδος και παρέδωσε τα ψάρια στο Λιμεναρχείο Αίγινας. Να υπενθυμίσουμε ότι η τότε Νομαρχεία Πειραιά, είχε ξεκινήσει καμπάνια ενημέρωσης για το επικίνδυνο είδος, ενώ ακόμη και σήμερα στο Λιμεναρχείο Αίγινας υπάρχουν σχετικές φωτογραφίες που παρουσιάζουν το είδος του ψαριού και την επικινδυνότητα του.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png