Έντονες αντιδράσεις από κατοίκους της Σκοτεινής για την κατάσταση που επικρατεί στο χώρο μεταφόρτωσης απορριμάτων.

Εντονότατες ήταν οι αντιδράσεις κατοίκων της περιοχής, κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα το απόγευμα στο χώρο μεταφόρτωσης απορριμάτων της δημοτικής Υπηρεσίας Καθαριότητας. Κάτοικοι της περιοχής βρέθηκαν εκτός εαυτού, όταν είδαν τα πυκνά σύνεφα καπνού να σκεπάζουν την περιοχή που βρίσκονται τα σπίτια τους, ενώ διαμαρτύρονταν καθώς έλεγαν ότι για καιρό προειδοποιούσαν για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Σκοτεινή.

Κατά την πρώτη περίοδο της έναρξης της πυρκαγιάς, λίγο έλειψε να υποστεί ζημιές ο "τερμινέιτορ", ένα μηχάνημα θρυμματισμού των απορριμάτων, ενώ δεν είχαν την ίδια τύχη κάποιες εγκαταστάσεις που βρίσκονταν κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς, οι οποίες κάηκαν ή υπέστησαν ζημιές. Ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Στέλιος Κοττάκης που παρακολούθησε την επιχείρηση της κατάσβεσης έκανε λόγο για έλλειψη οργάνωσης, ενώ σημείωσε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν απορρίμματα και κλαδέματα στον ίδιο χώρο.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης νερό μετέφερε και υδροφόρα του δήμου, ενώ δεν έχει επιβεβαιωθεί αν στις εγκαταστάσεις υπήρχαν οι αναγκαίες ποσότητες νερού που θα μπορούσαν να συμβάλουν στην πυρόσβεση. Λίγο μετά τις 7:30 και ενώ οι άνδρες του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας είχαν καταφέρει με υπεράνθρωπες προσπάθειες να περιορίσουν σημαντικά τη φωτιά, ο πυκνός λευκός καπνός ήταν αποπνικτικός και σκέπασε τα σπίτια της περιοχής.

Την επιχείρηση της κατάσβεσης παρακολούθησε επίσης ο δήμαρχος κ. Σάκης Σακκιώτης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Ηλίας Μπέσης και οι δημοτικοί σύμβουλοι κύριος Στέλιος Κοττάκης και Λευτέρης Πάλλης.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png