Ο πατέρας Αθανάσιος Κοσμάς για την εορτή της Αγίας Μαρίνας.

Εκεί, στην άκρη της παραλίας της Αγίας Μαρίνας στο κατάλευκο εκκλησάκι που έδωσε το όνομα του σε ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά θέρετρα του Σαρωνικού, ο πατέρας Αθανάσης Κοσμάς με τη στοργική του φωνή μιλά την ιστορία της μικρής εκκλησίας και τον τρόπο που εξελίχθηκε η περιοχή στο πέρασμα των χρόνων. Από το ύψωμα του λόφου η παραλία και το πευκοδάσος απέναντι φαντάζει πανέμορφο κάτω από το δυνατό καλοκαιρινό φως του απομεσήμερου.


Ο λόγος του πατερικός, όπως και η μορφή του, δίπλα στη στολισμένη με λουλούδια εικόνα της Αγίας Μαρίνας που η εκκλησία τιμά σήμερα τη μνήμη της. Χθες παραμονή οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού προσέρχονταν μέχρι αργά για να ανασπαστούν. Σήμερα νωρίς το απόγευμα οι τελευταίοι προσκυνητές ανέβαιναν με ανακούφιση τα λευκά σκαλιά του λοφίσκου. Μερικές ανάσες κάτω από τη σκιά, η φλόγα από τα κεριά να τρεμοπαίζει στο δυνατό αέρα και η ματιά να χάνεται στο μπλε του Αργοσαρωνικού. Βιώματα και συναισθήματα αυθεντικά στο εκκλησάκι της Αγίας Μαρίνας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png