Σε συνθήκες καύσωνα η Αίγινα. Σε λειτουργία οι δημόσιοι κλιματιζόμενοι χώροι του Κέντρου Υγείας για το κοινό.

Σε συνθήκες καύσωνα βρίσκεται από σήμερα το μεσημέρι η Αίγινα, καθώς λίγο μετά τις 14:00 η θερμοκρασία στο κέντρο του νησιού σκαρφάλωσε στους 39°C. Για αυτό το λόγο και σύμφωνα με απόφαση της Αντιπεριφέρειας Νήσων έχουν τεθεί σε λειτουργία οι κλιματιζόμενοι χώροι του Κέντρου Υγείας Αίγινας. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όποιος από τους κατοίκους ή τους παραθεριστές του νησιού θέλει να παραμείνει σε κλιματιζόμενο χώρο, μπορεί να χρησιμοποιήσει την αίθουσα διαλέξεων του Κέντρου Υγείας που λειτουργεί σε 24ωρη βάση.


Να σημειώσουμε ότι για τα περιστατικά θερμοπληξίας ή για περιπτώσεις που κάποιος πρέπει να αναπαυθεί σε κλιματιζόμενο χώρο, στο Κέντρο Υγείας λειτουργούν δύο κλιματιζόμενοι θάλαμοι συνολικά 6 κλινών, που και αυτοί μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε 24ώρη βάση.

Το ζήτημα των δημόσιων κλιματιζόμενων χώρων τείνει πλέον να είναι εξαιρετικά σημαντικό, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης αρκετοί κάτοικοι του νησιού και μάλιστα ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων έχουν βρεθεί χωρίς ρεύμα, καθώς δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τους λογαριασμούς με το χαράτσι στη ΔΕΗ. Το προσωπικό του Κέντρου Υγείας έδειξε απεριόριστη προθυμία να συνδράμει με όποιον τρόπο μπορεί. Για το ρεπορτάζ να συμπληρώσουμε ότι το γνωστό πρόβλημα της έλλειψης οδηγών εξακολουθεί να υφίσταται.

Δείτε τους χάρτες με τις δημόσιες κλιματιζόμενες αίθουσες.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png