Φωτιά εκδηλώθηκε σε πλαγιά στη "Ράχη Μοσχονά". Κατασβέστηκε μετά από επιχείρηση του Πυροσβεστικού Σταθμού Αίγινας.

Με τη θερμοκρασία να ξεπερνάει τους 40 °C σήμερα το μεσημέρι και το μελτέμι να φτάνει τα 6 μποφόρ σε ένταση, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 15:30 σήμερα το μεσημέρι στη "Ράχη Μοσχονά" κινητοποίησε άμεσα τον Πυροσβεστικό Σταθμό Αίγινας που επιχείρησε στο σημείο του συμβάντος με τρία οχήματα. Πιο συγκεκριμένα η φωτιά εκδηλώθηκε σε πλαγιά κατοικημένης περιοχής κοντά στο "Μέγαρο Γκρόζα". Η εστία ενδεχομένως και λόγω της έντασης του ανέμου αναπτύχθηκε σε δύο σημεία.


Η δυσκολία πρόσβασης στο σημείο της εστίας δημιούργησε αρχικά κάποια προβλήματα, τα οποία ωστόσο ξεπεράστηκαν πολύ γρήγορα. Στην κατάσβεση της φωτιάς βοήθησαν και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Η φωτιά έσβησε λίγα λεπτά μετά την επέμβαση της πυροσβεστικής, καίγοντας τα ξερά χορτολιβαδικής έκτασης.

Τέλος να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας η Αίγινα βρίσκεται σε πολύ υψηλή κατηγορία κινδύνου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png