Τριτοκοσμικές οι εικόνες στην αποκομιδή των απορριμάτων στην Αίγινα.

Παραμονή της Παναγίας στο κέντρο της Αίγινας. Η γωνία του Ευναρδεΐου, ενός κτιρίου συμβόλου για τη νεοελληνική ιστορία γίνεται τόπος συγκέντρωσης απορριμάτων από τις γύρω περιοχές. Οι υπάλληλοι της Υπηρεσίας Καθαριότητας, καθώς δεν έχουν μικρό απορριμματοφόρο, μεταφέρουν με ένα κάδο ανακύκλωσης τις σακούλες που συλλέγουν από τις γειτονιές. Οι περαστικοί κοιτούν αγανακτισμένοι. Η μυρωδιά αφόρητη, η γλίτσα  από τη βρώμα μας κάνει να ντρεπόμαστε. Οι υπάλληλοι της καθαριότητας σφίγγουν τα δόντια και προχωρούν προσπαθώντας μόνοι τους, με ότι μέσο διαθέτουν.


Ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου. Η θερμοκρασία το μεσημέρι αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Αυτή είναι η πρώτη εικόνα που συναντά ο επισκέπτης της Αίγινας. Ένα βουνό από σκουπίδια δίπλα στην είσοδο του λιμανιού, με φόντο τα νεοκλασικά κτίρια. Η εικόνα στο κέντρο της Αίγινας δεν είναι καλύτερη. Λόφοι με σκουπίδια παντού. Η αποκομιδή των απορριμάτων δεν έγινε το πρωί από την παραλία και ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Δημήτρης Καλαφάτης παίρνει πρωτοβουλία να συγκεντρώσει με ένα μικρό φορτηγό ιδιώτη όσα από αυτά μπορεί. Τα απορρίμματα πηγαίνουν στη Σκοτεινή και αφήνονται έξω από την κλειστή πύλη. Λίγο αργότερα έρχεται υπάλληλος για να κάνει τη μεταφόρτωση.

Οι τριτοκοσμικές εικόνες ντροπής συνεχίζονται στην παραλία. Είναι χαρακτηριστική η εικόνα πίσω από τα εστιατόρια της παραλίας, όχι περισσότερο από 100 μέτρα από την είσοδο του Δημαρχείου. Οι καταστηματάρχες δυσανασχετούν, δεν μπορούν να πιστέψουν αυτό που συμβαίνει. Πορεία προς την "Παναγίτσα", η κακή εικόνα συνεχίζεται μπροστά από την προτομή του Ιωάννη Καποδίστρια, ενώ στην είσοδο του λιμενοβραχίονα του "ΚΕ" η εικόνα και η οσμή για μία ακόμη φορά προκαλούν ντροπή. Θα ακολουθήσει ρεπορτάζ και από την περιφέρεια του νησιού.

Ντρεπόμαστε για τις εικόνες που παρουσιάζονται στο ρεπορτάζ, όμως το διακύβευμα πια δεν είναι μόνο η υγεία, αλλά και η αξιοπρέπεια ενός ολόκληρου νησιού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png