Θύματα του κόκκινου σκαθαριού τα δύο φοινικόδεντρα στο πάρκο του δημαρχείου.

Θύματα του κόκκινου σκαθαριού έπεσαν τα δύο φοινικόδεντρα που βρίσκονταν στο πάρκο του δημαρχείου. Το κόκκινο σκαθάρι, με προέλευση την Αφρική, έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια σημαντικά προβλήματα στα φοινικόδεντρα της χώρας μας, ενώ και τα κρούσματα στο νησί είναι συχνά. Δεν είναι λίγοι οι κάτοικοι του νησιού που είδαν τα φοινικόδεντρα που βρίσκονταν στον κήπο ή τα κτήματά τους να καταστρέφονται από το κόκκινο σκαθάρι και τελικά να αναγκάζονται να τα ξεριζώνουν. Η πρώτη επιχείρηση απομάκρυνσης ενός τέτοιου άρρωστου φοίνικα είχε γίνει από το χώρο δίπλα στο δημαρχείο το Δεκέμβριο του 2010.

Σχεδόν τρία χρόνια μετά, δεν είναι γνωστό αν έγιναν προσπάθειες να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, δύο ακόμη φοίνικες καταστράφηκαν και η δημοτική υπηρεσία αναγκάστηκε να απομακρύνει έναν την Τρίτη και τον δεύτερο σήμερα Πέμπτη. Να υπενθυμίσουμε ότι το ζήτημα του κόκκινου σκαθαριού έχει κριθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό, ενώ για τον ίδιο λόγο ο Αγροτικός Σύλλογος Αίγινας είχε πραγματοποιήσει σχετική ημερίδα την άνοιξη του 2011.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png