Μαθητική παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί στην παραλία της Αίγινας για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Με τη μαθητική παρέλαση στη λεωφόρο Δημοκρατίας κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου στην Αίγινα. Από τη θέση των επισήμων την παρέλαση παρακολούθησαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κύριος Εφραίμ, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κύριος Δημήτρης Κατσικάρης, ο Δήμαρχος Αίγινας κύριος Σάκης Σακκιώτης, μέλη της δημοτικής αρχής και των σωμάτων ασφαλείας του νησιού. Η μαθητική παρέλαση ξεκίνησε με την φιλαρμονική του Μουσικού Συλλόγου Αίγινας - ΜΟΥΣΑ, ενώ ακολούθησαν οι αθλητές του Ναυτικού Ομίλου Αίγινας, οι μαθητές των δημοτικών, των γυμνασίων, του γενικού και επαγγελματικού λυκείου, τμήματα αθλητικών φορέων και συλλόγων της Αίγινας, των Οδηγών και τον Προσκόπων.

Η παρέλαση στο νησί έγινε κάτω από πραγματικά καλοκαιρινές θερμοκρασίες, κάτι που βοήθησε περισσότερους κατοίκους και εκδρομείς του τριημέρου να την παρακολουθήσουν. Μετά την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης σειρά είχαν οι παραδοσιακοί χοροί μπροστά από το δημαρχείο. Στους παραδοσιακούς χορούς συμμετείχαν χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, του Μορφωτικού Συλλόγου Βαθέος, του Πολιτιστικού Συλλόγου Κυψέλης καθώς και του Συλλόγου Αγίων Ασωμάτων - Κοντού.

Δείτε φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση εδώ.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν σήμερα στις 7 το απόγευμα με λαμπαδηφορία από το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας στη Λεωφόρο Δημοκρατίας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png