Ξεκινούν και στην Αίγινα αύριο Παρασκευή οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Νοεμβρίου.

Αύριο Παρασκευή ξεκινούν και στην Αίγινα οι ενδιάμεσες χειμερινές εκπτώσεις που θα διαρκέσουν τυπικά για να δεκαήμερο, αλλά ουσιαστικά για το νησί μέχρι τις 8 Νοεμβρίου, καθώς το Σάββατο 9 Νοεμβρίου τα εμπορικά καταστήματα θα είναι κλειστά λόγω της τοπικής αργίας για τον εορτασμό του Αγίου Νεκταρίου. Για το ίδιο θέμα απέστειλε πριν από λίγο Δελτίο Τύπου η Επαγγελματική Ένωση Αίγινας στο οποίο αναφέρονται τα ακόλουθα: "Η Ένωση Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Αίγινας, ενημερώνει τον εμπορικό κόσμο του νησιού μας ότι σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του τελευταίου νόμου 4177/2013 πλησιάζει η πρώτη εφαρμογή του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων.

Από το καθημερινό ενημερωτικό δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal



Σύμφωνα με το νέο νόμο, η πώληση εμπορευμάτων ή η παροχή υπηρεσιών με μειωμένες τιμές (δηλαδή οι εκπτώσεις) επιτρέπεται το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου. Στο πλαίσιο αυτό, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου 2013 και θα λήξει την Κυριακή, 10 Νοεμβρίου. Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή των συναδέλφων εμπόρων, οι 10 ημέρες των εκπτώσεων, όπως αναφέρονται στο νόμο είναι ημερολογιακές και όχι εργάσιμες, άρα τελευταία ουσιαστικά ημέρα των εκπτώσεων είναι η Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου. Κατά το χρονικό διάστημα μέχρι την έναρξη των εκπτώσεων, οι προσφορές επιτρέπονται κανονικά, όπως άλλωστε ίσχυε μετά την τροποποίηση του ν. 3769/2009. Αυτό που απαγορεύεται είναι η ανακοίνωση προς το κοινό και η αναγγελία εκπτώσεων με οποιοδήποτε τρόπο, διαφήμιση, επιστολές ή ανάρτηση διαφημιστικών πινακίδων.

Παράλληλα με τα ως άνω, σύμφωνα με το άρθρο 16 του ίδιου νόμου 4177/2013, τα καταστήματα κάθε είδους και σε όλες τις περιοχές της χώρας μπορούν να λειτουργήσουν προαιρετικά την Κυριακή, 3 Νοεμβρίου 2013, πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου του Νοεμβρίου 2013.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png