Αποκρουστικές οι εικόνες από τις "μικρές χωματερές" στη βόρεια πλευρά του νησιού.

Πρόβλημα χωρίς λύση φαίνεται ότι συνεχίζει να είναι η αποκομιδή των απορριμάτων, αλλά και όλων των άλλων υλικών που έχουν πεταχθεί σε διάφορα σημεία και έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. Δίπλα στο δρόμο στην περιοχή της "Πασπάρας", μία "μικρή χωματερή" με κάθε είδους υλικά εμφανίζεται στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Το ίδιο σημείο λίγους μήνες πριν είχε καθαριστεί, όμως επανέρχεται και πάλι στην παλιά όψη με κάθε λογής υλικό να συνθέτει μία αποκρουστική εικόνα. Μερικούς μήνες μετά σε κάποια από τα σημεία που αποτέλεσαν επανειλημμένως ρεπορτάζ του Aegina Portal κατά την καλοκαιρινή περίοδο, ο χρόνος μοιάζει σαν να μην έχει περάσει.

Στο δρόμο προς την περιοχή του "Κουρέντη", η αποκρουστική εικόνα της μικρής χωματερής μοιάζει να γιγαντώνεται, καταλαμβάνοντας όλο και μεγαλύτερο χώρο από τη δεξιά πλευρά του οδοστρώματος. Οικιακά απορρίμματα, στρώματα, κλαδέματα, ταμπέλες, όλα εκεί. Λίγες ώρες μετά τη βροχή η ύπαιθρος της Αίγινας μοιάζει πιο όμορφη από ποτέ, όμως η ασκήμια καραδοκεί παντού. Ανάμεσα στα μικρά ρυάκια που σχημάτισε η βροχή, κατηφορίζουμε σε ένα μονοπάτι, μερικές μόλις δεκάδες μέτρα από το δρόμο. Στρώματα, μπάζα, κλαδέματα και οικιακά απορρίμματα μέσα στο πανέμορφο δάσος δημιουργούν ερωτηματικά. Πιο κάτω ένας κάδος πεταμένος και ξανά μαύρες σακούλες με κλαδέματα, ξανά κάθε λογής υλικό, ξανά στρώματα.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png