"Πορεία Ελπίδας". Η 10η ημέρα της διαδρομής της διαδρομής του κυρίου κ. Πέτρου Δρόσου.

Το ημερολόγιο για την 10η ημέρα από την "Πορεία Ελπίδας" του κυρίου Πέτρου Δρόσου, όπως την καταγράφει η ομάδα υποστήριξης στην Αίγινα.

Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013
Η ημέρα σήμερα πήγε γενικά καλά, χωρίς φυσικά να λείψουν τα απρόοπτα που παρά λίγο να δημιουργήσουν σοβαρό πρόβλημα.
 Η πορεία ξεκίνησε όπως συνήθως κατά τις 8.30 το πρωί από την ιερά μονή της αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής, με πολύ καλό καιρό για περπάτημα. Επόμενος σταθμός στο πλάνο του Πέτρου ήταν η Παναγία η Ελεούσα, μια μονή στο χωριό Ξυνιάδα, 11 χιλιόμετρα από το Δομοκό. Στην διαδρομή, έκανε και μια στάση στο οδικό προσκυνητάρι της αγίας Αικατερίνης το οποίο από τη δεκαετία του 30 αποτελεί σημείο ανάπαυσης για τον διερχόμενο ταξιδιώτη και χώρο περισυλλογής και προσευχής για τον προσκυνητή.

Συνεχίζοντας προς την Ξυνιάδα προέκυψε και το πρόβλημα, μια που ένα έκτακτο συμβάν ανάγκασε τον ιερέα να φύγει με αποτέλεσμα να μην έχει ο Πέτρος που να μείνει μια που δεν υπήρχε ούτε ξενοδοχείο στην περιοχή. Τελικά έφτασε στο Δομοκό στις 4.30 το απόγευμα χωρίς ακόμα να έχει βρεθεί κάποια λύση. Η νύχτα ερχόταν και μαζί της και η αναμενόμενη παγωνιά.

 Τότε, εμφανίστηκε «ως από μηχανής Θεός», όπως χαρακτηριστικά είπε ο Πέτρος, ο πατέρας Γεώργιος. «Με πήρε από το δρόμο και με πήγε στο σπίτι του όπου και θα με φιλοξενήσει», συνεχίζει τη διήγησή του και έτσι έκλεισε αισίως μια ακόμα ημέρα για την «Πορεία Ελπίδας» καλύπτοντας 24 επί πλέον χιλιόμετρα διαδρομής. Στην πραγματικότητα βέβαια, δεν έκλεισε ακόμα εντελώς, μια που η παπαδιά του παπά Γιώργου, αυτή τη στιγμή μαγειρεύει στο φιλόξενο σπίτι της καλαμαράκια, αλλά αυτό είναι κάτι που θα το συζητήσουμε κάποια άλλη φορά.
Καλή ξεκούραση φίλε Πέτρο, αύριο θα κάνει κρύο!



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png