Ολοκληρώνεται η "Πορεία Ελπίδας". Ο κύριος Πέτρος Δρόσος φτάνει αύριο στον τελικό του προορισμό.

Το ημερολόγιο για την 22η ημέρα από την "Πορεία Ελπίδας" του κυρίου Πέτρου Δρόσου, όπως την καταγράφει η ομάδα υποστήριξης στην Αίγινα.

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου
Όπως ήδη θα διαβάσατε νωρίτερα, φτάσαμε στην Ουρανούπολη!
Ο φαρμακοποιός χθες το βράδυ ήταν σαφής όταν έδωσε τα mesulid στον Πέτρο: ένα τώρα και ένα το πρωί! Αυτός όμως αποφάσισε να τα κάνει δύο τότε και δύο το πρωί…. Το καλό είναι ότι είναι καλά, πολύ καλά και δεν πονάει πλέον. Άλλωστε τέρμα οι πορείες, αύριο μπαίνει στο καραβάκι και πηγαίνει στον τελικό σταθμό του ταξιδιού του, στην Μονή Δοχειαρίου για να συναντήσει την Παναγία του…

Κατά τα άλλα, σήμερα η ημέρα κύλησε ήσυχα και όμορφα. Σηκώθηκε στις 6.30, πήρε τα χάπια του και ξεκίνησε χαλαρά. Το μόνο πρόβλημα, η στενότητα του δρόμου και η ταχύτητα των διερχόμενων οδηγών που τον ανάγκαζαν να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός, αντίθετα με έναν συνταξιδιώτη του ασβό, που την πάτησε και έμεινε τέζα, χτυπημένος από αυτοκίνητο. Τον έβγαλε και μια φωτογραφία στην άκρη του δρόμου. Ο Πέτρος αγαπά πολύ τα ζώα και κάθε μέρα μας λέει για τις κότες, τις κατσίκες ή τα γαϊδούρια που συνάντησε, άντε όμως να βάλεις τέτοιου είδους πληροφορίες στο κείμενο!

Πέρασε από τα χωριά της περιοχής, πέρασε κι από την διώρυγα του Ξέρξη (την κατασκεύασε ο Πέρσης βασιλιάς το 480 π.Χ. για να αποφύγει το περίπλου της χερσονήσου) και κάποια στιγμή έφτασε και στην Ουρανούπολη. Εκεί πήγε στο Γραφείο Προσκυνητών, επιβεβαίωσε την κράτηση της θέσης του και του είπαν να ξαναπεράσει αύριο στις 8.00 το πρωί να παραλάβει το διαμονητήριο για το Άγιο Όρος.
Μετά από μια μικρή βόλτα στην Ουρανούπολη, κατευθύνθηκε στον ξενώνα «Αρχονταρίκι». Εκεί, δύο φίλοι, ο Τόλης Παπαγεωργίου και η γυναίκα του Μαρία θα τον φιλοξενήσουν απόψε. Του είχαν ετοιμάσει ένα υπέροχο τραπέζι αλλά δεν γνώριζαν τα σχετικά με την νηστεία του. Τελικά έφαγε ρύζι και σαλάτα και τα υπόλοιπα έμειναν στους οικοδεσπότες. Η Μαρία έχει ήδη ανεβάσει τις σημερινές φωτογραφίες (θα τις βρείτε στην δεξιά στήλη της σελίδας μας, εκεί που γράφει «πρόσφατες δημοσιεύσεις από άλλους» και στο όνομα Maria Kadoglou). Η ίδια είναι φωτογράφος, κεραμίστρια, ζωγράφος. Ο άντρας της ο Τόλης, πολιτικός μηχανικός. Ενεργοί πολίτες και οι δύο, αγωνίζονται να μην παραδοθεί η περιοχή τους στην κακώς εννοούμενη ανάπτυξη, που μόνο στόχο έχει τα κέρδη των μεγάλων εταιρειών, αλλά αντίθετα να διατηρήσουν τον πανέμορφο αυτόν τόπο όπως τον δημιούργησε η φύση και η ήπια ανθρώπινη παρέμβαση μέσα στους αιώνες. Η «Πορεία Ελπίδας» στηρίζει τον λαό της Χαλκιδικής όπως και κάθε λαό που διεκδικεί μια αξιοπρεπή ζωή!

Γυρνώντας πάλι στα δικά μας, η τελευταία συνομιλία με τον Πέτρο έγινε γύρω στις 6.30. Είναι μια χαρά και δεν θα πάρει δύο χάπια, ίσως μάλιστα να μην χρειαστεί και κανένα. Τώρα, έφτασε η ώρα της σωματικής χαλάρωσης αλλά ταυτόχρονα και της περισυλλογής και του απολογισμού. Είναι η ώρα που ο κύκλος για κάθε έργο κλείνει και ο άνθρωπος αναρωτιέται αν άξιζε εν τέλει η προσπάθεια, τι έμαθε από αυτήν, πόσο καλύτερος έγινε… Για τους Χριστιανούς, είναι πάνω απ όλα, η ώρα της προσευχής και της συγνώμης, η στιγμή της επαφής με τον Θεό! Άλλωστε, όπως δίδαξε και ο Ιησούς, «Η βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί» και τι πιο κοντά στην επιβεβαίωση αυτής της αλήθειας απ’ ότι η προσευχή…

Στο διαμέρισμα που του παραχώρησαν οι φίλοι μας, ο Πέτρος τώρα ξεκουράζεται, ατενίζοντας απέναντι το νησάκι της Αμμουλιανής και περιμένοντας την αυριανή μεγάλη ημέρα και την ολοκλήρωση του Τάματός του, μπροστά στην εικόνα της Θεοτόκου!


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png