Κατεπείγουσα διακομιδή 16χρονου για λόγους υγείας τα ξημερώματα. Ανυπεράσπιστη βρέθηκε η Αίγινα για μία ακόμη φορά.

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια ενός 16χρονου κατοίκου της Αίγινας, που για λόγους υγείας χρειάστηκε άμεση διακομιδή. Η Αίγινα χθες νωρίς τα ξημερώματα βρέθηκε για μία ακόμη φορά ανυπεράσπιστη, μπροστά στο ενδεχόμενο μίας επιβεβλημένης διακομιδής ασθενούς, κάτω από κακές καιρικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα 16χρονος έπρεπε να μεταφερθεί άμεσα σε κεντρική νοσοκομειακή μονάδα, αλλά οι ισχυροί νότιοι άνεμοι δεν επέτρεπαν ούτε την λύση του ελικοπτέρου, ούτε τον απόπλου κάποιου σκάφους από το νησί. Τελικά στο λιμάνι της Σουβάλας κατέπλευσε τα ξημερώματα το ρυμουλκό σκάφος ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧ που μετέφερε τον ασθενή στον Πειραιά.

Η οικογένεια ευχαριστεί θερμά τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Δημήτρη Κατσικάρη, τον καρδιολόγο κύριο Διονύση Λορέντζο που συνόδευσε τον ασθενή μέχρι το εφημερεύον Νοσοκομείο, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας καθώς και του Νοσοκομείου Αίγινας ο Άγιος Διονύσιος, τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νικόλαο Πτερούδη, τον καπετάνιο και το πλήρωμα του ρυμουλκού ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΧ.

Για το ζήτημα επικοινωνήσαμε σήμερα το μεσημέρι με τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Δημήτρη Κατσικάρη ο οποίος περιέγραψε τις προσπάθειες για το συντονισμό της διακομιδής. Μάλιστα και ο ίδιος χαρακτήρισε ως "λαβύρινθο" την κατάσταση που αντιμετώπισε και για αυτό επικοινώνησε με τον υπουργό υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην διακομιδή. Σε ερώτηση για το αν ο δημότης Αίγινας Δημήτρης Κατσικάρης αισθάνεται ανασφάλεια στο νησί παραμονή Πρωτοχρονιάς με κακές καιρικές συνθήκες, ο  κύριος Κατσικάρης είπε ότι "αισθάνομαι ανασφάλεια για το παιδί του καθενός και για το παιδί το δικό μου", συμπληρώνοντας ότι πρέπει να γίνει μία εκ νέου συνεννόηση με τους νησιωτικούς δήμους, ώστε "να λειτουργούμε άμεσα και χωρίς παρεμβολές", όπως χαρακτηριστικά είπε. Σε ερώτηση για το τι πρέπει να αλλάξει, τι μπορεί να γίνει άμεσα, ο κύριος Κατσικάρης παρέθεσε τη λύση τη κατασκευής ενός ελικοδρομίου, κάνοντας αναφορά στην περιοχή του Λεοντίου, ενώ δεσμεύθηκε για τη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια της κατασκευής του. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κυρίου Κατσικάρη στο ηχητικό αρχείο που συνοδεύει το άρθρο.

Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο 16χρονος έχει διαφύγει τον κίνδυνο.

Για το ίδιο θέμα η οικογένειά του απέστειλε ευχαριστήρια επιστολή, που μπορείτε να δείτε εδώ.Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png