Το "αντίο" του Γιώργου Μαρίνου στον Γρηγόρη Σηρειώτη Βαπώρη.

Η απουσία του Γρηγόρη Βαπώρη και τα κατεβασμένα ρολά, μοιάζουν να κλείνουν πίσω τους μια ολόκληρη εποχή, να κρατούν πίσω τους τις αναμνήσεις τόσων ανθρώπων, σαν απόδειξη ότι οι εποχές της "ωραίας Αίγινας" βασίστηκαν σε πολύ απλά, καθημερινά πράγματα, σε μικρές στιγμές, με πρόσωπα αγαπημένα και οικεία.

Θα ήταν μάλλον μάταιο να προσπαθήσει κανείς, να μεταφέρει τις αναμνήσεις και τα συναισθήματα ενός ολόκληρου νησιού από το μαγαζί του "Βαπώρη", του "Καρακατσάνη", ένα ιστορικό, πια, μαγαζί, μάλλον το μακροβιότερο εμπορικό της αγοράς.

Ο Γιώργος Μαρίνος, θέλησε να πει ένα "αντίο" στον Γρηγόρη Σηρειώτη, στον Γρηγόρη τον "Παπώρη" που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών. Κάθισε μπροστά στη βιτρίνα και απήγγειλε ένα ποίημα που είχει γράψει για το μαγαζί του "Παπώρη" εδώ και χρόνια. Η γειτονιά γύρω θλιμμένη, από την απώλεια του ανθρώπου και από το οριστικό τέλος μιας εποχής. Οι περαστικοί σταματούσαν για λίγο, και, κοιτάζοντας τα κατεβασμένα ρολά με τις "μαγικές" βιτρίνες, ανέσυραν καλά φυλαγμένες αναμνήσεις περασμένων δεκαετιών.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png