Ο Δήμος Αίγινας καλεί τους κατοίκους του νησιού να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο Δήμος Αίγινας ενημερώνει τους κατοίκους του νησιού ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεργασία με εταιρία ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών. Σε επικοινωνία με τον αρμόδιο υπάλληλο κύριο Νίκο Χατζηπέρη μας ενημέρωσε ότι το Σάββατο που μας πέρασε έγινε φόρτωση στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμάτων στη Σκοτεινή της πρώτης μεγάλης ποσότητας τέτοιων υλικών, ενώ δεν έκρυψε την πεποίθησή του ότι το πρόγραμμα έχει τις δυνατότητες να αποφέρει πολύ θετικά αποτελέσματα. Παρόμοια αναφορά έγινε και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κύριο Νίκο Τζίτζη στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Η σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Αίγινας που υπογράφει ο κύριος Νεκτάριος Κουκούλης αναφέρει τα ακόλουθα:

Από το καθημερινό Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina PortalΟ Δήμος Αίγινας έχει συνάψει σύμβαση συνεργασίας με την εταιρεία Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. Έτσι συγκεντρώνονται για ανακύκλωση μικρές και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές καθώς και καμένοι λαμπτήρες. Σε συνέχεια της σύμβασης αυτής, συγκεντρώθηκε με ευθύνη του αρμοδίου υπαλλήλου επί θεμάτων ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Ποιότητας Ζωής και παραδόθηκε πρόσφατα το πρώτο φορτίο. Από την πρωτοβουλία αυτή υπάρχουν μεγάλα περιβαλλοντικά οφέλη αλλά και έσοδα για το Δήμο. Οι παραδόσεις θα γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κατά τις επόμενες ημέρες θα εγκατασταθούν και σε πολυσύχναστα σημεία μικροί κάδοι εναπόθεσης μικροσυσκευών και λαμπτήρων.

Καλούνται οι κάτοικοι που έχουν άχρηστες συσκευές να επικοινωνούν με το Γραφείο Κίνησης του Δήμου (τηλ: 2297025753 – Υπεύθυνοι υπάλληλοι κ. κ. Χατζηπέρης και Ζωγράφος) και να το δηλώνουν, ώστε να προγραμματιστεί η αποκομιδή τους. Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει αναλυτικό ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png