Κλειστά θα παραμείνουν τα φαρμακεία στην Αίγινα σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη.

Κλειστά θα παραμείνουν και στην Αίγινα τα φαρμακεία σήμερα Δευτέρα και αύριο Τρίτη, λόγω 48ωρης απεργίας που αποφάσισε ο κλάδος. Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση πάρθηκε κατά την έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που πραγματοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν με παρόντες του προέδρους των μεγαλύτερων φαρμακευτικών συλλόγων, ενώ σύμφωνα με την ίδια απόφαση τη δεύτερη ημέρα της απεργίας θα συνεδριάσει εκ νέου το Δ.Σ. του Συλλόγου για να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Η απεργιακή κινητοποίηση του κλάδου αφορά στις εντεινόμενες πιέσεις της τρόικας για την πλήρη απελευθέρωση της αγοράς των μη υποχρεωτικώς συνταγογραφούμενων φαρμάκων και την αλλαγή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ιδιωτικών φαρμακείων. Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος σε ανακοίνωσή του χαρακτηρίζει τη 48ωρη απεργία "αρχή έντονης αντίδρασης και αντίστασης των φαρμακοποιών στις πιέσεις της τρόικας και όλων όσοι απαιτούν τη διάλυση της φαρμακευτικής περίθαλψης".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png