Απεργιακή Επιτροπή του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού και καθηγητών στην Αίγινα. 48ωρη απεργία 19-20 Μαρτίου.

Απεργιακή Επιτροπή του Συλλόγου Δασκάλων - Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού και καθηγητών στην Αίγινα. Δελτίο Τύπου.
Στις 22 Μαρτίου 2014 οι εργαζόμενοι που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα πριν από 8 μήνες (σχολικοί φύλακες, καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και εργαζόμενοι σε Υπουργεία) απολύονται. Έναν αιώνα μετά την κατάκτηση της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων, η κυβέρνηση επιδιώκει να την καταργήσει. Αν το επιτρέψουμε, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι θα προστεθούν στους περίπου 1,5 εκατομμύρια ανέργους του ιδιωτικού τομέα.
Θα είναι η αρχή μιας μακάβριας ακολουθίας, που από μήνα σε μήνα θα προσθέτει χιλιάδες νέους ανέργους από όλους τους τομείς του Δημοσίου (στα τέλη Μαΐου τελειώνει το 8μηνο διαθεσιμότητας της δημοτικής αστυνομίας των διοικητικών των πανεπιστημίων κλπ), για να φτάσει ο αριθμός των απολύσεων στο σύνολο των 14.000 για το 2014.

Οι ήδη αποσαρθρωμένες δομές του Δημοσίου θα δοθούν βορά στα κερδοσκοπικά συμφέροντα με κόστος πολλαπλάσιο για τους φορολογούμενους, με κακοπληρωμένους και χωρίς δικαιώματα εργαζόμενους.

Στις 12-13 Μαρτίου 2014 ψηφίστηκε στη Βουλή το σχέδιο νόμου του Μητσοτάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο. Στο όνομα της ατομικής αξιολόγησης εισάγεται η υποχρεωτική ποσόστωση. Με αυτό το τρόπο το 15% των Δημοσίων Υπαλλήλων, κάθε φορά, θα χαρακτηρίζεται υποχρεωτικά «άχρηστο» για να αποτελέσει μια μόνιμη και ανεξάντλητη "δεξαμενή" διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που καθιερώνεται πλέον σαν μια μόνιμη διαδικασία σε όλο το δημόσιο.

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ
ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png