25η Μαρτίου. Μαθητική παρέλαση και παραδοσιακοί χοροί στην παραλία της Αίγινας.

Με τη φιλαρμονική το Μουσικού Συλλόγου Αίγινας ΜΟΥΣΑ να επενδύει μουσικά, ξεκίνησε η μαθητική παρέλαση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου σήμερα στην παραλία της Αίγινας. Πλήθος κόσμου, κατοίκων και επισκεπτών του νησιού παρακολούθησαν και χειροκρότησαν τους νέους και της νέες του νησιού που με τη συμμετοχή τους τίμησαν τις εορταστικές εκδηλώσεις. Εκτός από τους μαθητές από τα σχολεία του νησιού, στην παρέλαση συμμετείχαν ο Ναυτικός Όμιλος Αίγινας, το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Αίγινας, το Τοπικό Σύστημα του Ελληνικού Οδηγισμού, οι αθλητές του Ο.Α.Κ.Α. ενώ η παρέλαση ολοκληρώθηκε κάτω από έναν ανοιξιάτικο ουρανό με τους μικρούς της "Πιτσιρικούπολης".

Την παρέλαση παρακολούθησαν από την εξέδρα των επισήμων μέλη της διοίκησης του Δήμους Αίγινας, ενώ μετά το τέλος της ξεκίνησαν μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου οι παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας, του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Κυψέλης, του Πολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Βαθέος και του Πολιτιστικού Εξωραϊστικού Συλλόγου Αγ. Ασωμάτων και Κοντού. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν στις 17:00 με την περιφορά της εικόνας του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κυψέλη και τη Λαμπαδηφορία από το 10ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων στις 19:15 στην παραλία Αίγινας, από την περιοχή της "Παναγίτσας" έως "Άγιο Νικόλαο το Θαλασσινό".

Δείτε φωτογραφίες από τη μαθητική παρέλαση εδώ.

Δείτε φωτογραφίες από τους παραδοσιακούς χορούς εδώ.



Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png